Bir devir sona erdi! 2010'da başlayan ''The Walking Dead'' dizisi final yaptı

Frank Darabont ve Angela Kang ikilisi tarafından televizyona uyarlanan ''The Walking Dead'' 12 yılın ardından ekranlara veda etti.

"The Walking Dead" 11 sezonluk ve 177 bölümlük saltanatını Pazar gecesi sona erdirdi.

Final bölümü "Rest in Peace" Daryl Dixon (Norman Reedus) ve Carol Peletier (Melissa McBride) önderliğinde hayatta kalan son kişilerin The Commonwealth'e karşı mücadelesini konu aldı. Dizinin sonu, hayranları çok sayıda yan ürün için hazırlarken, kapanış görevi görüyor.

Başrollerini Lincoln ve Gurira'nın paylaştığı yakında çıkacak olan "The Walking Dead" spin-off'unu oluşturan bu sürpriz sahne, programın geri kalanı tamamlandıktan sonra geçen yaz Georgia stüdyosunda tam bir gizlilik içinde çekildi. "The Walking Dead: Dead City" dizisinin Nisan 2023'te yayınlanması planlanıyor.

Frank Darabont tarafından geliştirilen "The Walking Dead" (Yürüyen Ölüler), Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard'ın aynı adlı çizgi romanına dayanıyor. Dizinin başrolünde, geçirdiği bir kaza sonrası girdiği komadan beklenmedik biçimde uyanan ve artık tüm dünyaya George A. Romero'nun korku filmlerindeki zombileri andıran etobur aylakların egemen olduğunu keşfeden şerif yardımcısı Rick Grimes rolüyle Andrew Lincoln yer alıyor.

Grimes, bulunduğu hastaneden ayrılarak ailesini bulmak için yola koyulur ve yol boyunca bu yeni dünya düzeninde sağ kalmayı başarabilmiş, kendisi gibi yaşam savaşı veren diğer birçok kişiyle karşılaşır ve yola onlarla devam ederek kendi grubunu oluşturur.

31 Ekim 2010'da başlayan dizi, gösterimi süresince düzenli olarak olumlu eleştiriler aldı ve En İyi Televizyon Dizisi dalında bir Altın Küre ile bir Writers Guild of America ödülüne aday gösterildi.

İhtiyarlara Yer Yok, Büyük Lebowski, Fargo... Hafta sonunuzu Coen kardeşlerin filmleriyle renklendirin

Babylon Berlin: Şimdiye kadar yapılmış en pahalı ve en başarılı Alman dizisi