Berlinale 2023'te Steven Spielberg'e Onursal Altın Ayı Ödülü

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 73. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale), yaşam boyu başarıları için ''Onursal Altın Ayı'' ödülüne layık görülen yönetmen Steven Spielberg basın mensuplarına poz verdi.

Yönetmen, yapımcı ve senarist Steven Spielberg, 21 Şubat 2023'te Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen 73. Berlinale Uluslararası Film Festivali'nde "Onursal Altın Ayı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" aldı.

ET the Extra-Terrestrial ve Jaws da dahil olmak üzere sinema tarihinin en çok hasılat yapan ve en sevilen eserlerinden bazılarına imza atan yönetmen, iki filmi arka arkaya bitirdi: Yarı otobiyografik "The Fabelmans" ve "West Side Story." Erişilebilir, çekici filmleriyle tanınan Spielberg, film yapımcılarına hikayeden başlamalarını tavsiye etti. Spielberg "Film yönetmeni olmak istiyorsanız, her şeyden önce yazın. Çünkü izleyicinin dikkatini size çekecek olan, çekimler değil, hikayelerdir" dedi.

Berlin Film Festivali'nde ömür boyu başarı ödülü alan yönetmen Steven Spielberg, yeni filmler yapma ihtimalinin 76 yaşında onu heyecanlandırmaya devam ettiğini söyledi ve planladığı HBO dizisinin yeni ayrıntılarını açıkladı. "Stanley'in orijinal senaryosu Napoleon'a dayanan HBO için büyük bir prodüksiyon hazırlıyoruz" diyen usta yönetmen, dizinin 7 bölüm olacağını belirtti.

"The Fabelmans" ile adından söz ettiren Steven Spielberg'ün hafızalara kazınan en iyi filmleri