Basit, şok edici, kısa ve bir o kadar uzun bir film: Emilie Muller

Her anlattığımızda değişir kurgu, size ait değildir hiçbir şey! Basit, şok edici, kısa ve bir o kadar uzun bir hikaye... Yvon Marciano'nun garip derecede güçlü egzersizi ''Emilie Muller'' kısa filmini mutlaka arşivinize almalısınız.

Far Out

Fransız film yapımcısı Yvon Marciano, kariyeri boyunca çok sayıda ilginç projede çalıştı, ancak akademisyenler ve hayranlar onun mirasını tartışırken her zaman belirli bir çalışma seçilecek. Bu film, sinema tarihindeki oyunculuk sürecinin en çarpıcı keşiflerinden birini içeren, izleyiciyi tanıdık bir bölgeye çeken ve coşkulu bir anlatım anında altlarındaki halıyı çekip çıkaran 1994 yapımı "Emilie Muller"den başkası değil.


Gerçekten büyüleyici bir performans sergileyen Veronika Varga'nın başrolde olduğu "Emilie Muller", Emilie adında genç bir kadının etrafında dönüyor. Arkadaşı bir seçmeden çekildikten sonra, Emilie onun yerine ve aynı bölüm için seçmelere katılmaya karar verir. Standart bir oyuncu seçme olarak başlayan süreç, kısa sürede ilginç bir deneyime dönüşerek, kendisini ve hayatına anlam katan mahrem detayları daha fazla açığa vurmasını sağlar.

Swapnil Dhruv Bose imzalı makaleye göre; Emilie'in sahne sanatları ile ilgili önceden oyunculuk deneyimi veya ilgili eğitimi olmadığı için, yönetmen ondan çantasındaki nesneleri gözden geçirmesini ve onun için ne anlama geldiği hakkında konuşmasını ister. İlk başta, Emilie'nin amatörce yetenekli kamera varlığı, ailesinin fotoğraflarından arkadaşlarının hediyelerine ve kartpostallarına geçerken bir yandan da geçmişini ve yolculuğunu yavaş yavaş açarken büyüleniriz.

Utangaçlığı ve kişisel anekdotları seçmelere ilginç bir yaklaşım getirirken, yönetmen onun kendisine ait olmayan nesnelerden bahsettiğini fark ettiğinde tamamen başka bir şeye dönüşüyor. Gerçekte, başka birinin kişisel eşyalarını karıştırırken tamamen farklı bir kişinin ve başka bir yaşamın imajını oluşturur. Yönetmenin hemen peşinden koşmasına neden olan işte bu farkındalıktır.

Jacques Rivette ve Alejandro González Iñárritu gibi birçok öncü film yapımcısı, oyunculuk zanaatına dair büyüleyici araştırmalar yürüttüler, ancak "Emilie Muller"nin kapsamlı yapıt içinde kesinlikle özel bir yeri var. Sosyal ağların zorlu doğasına ayak uydurmak sadece aktörler için değil, bizim için de gerekli olan üretilmiş kişilikler hakkında önemli soruları gündeme getiriyor. Elbette tek fark, hepimizin Emilie kadar harika olmamamız...

Altın Palmiye ödüllü "Anatomy of a Fall" (Bir Düşüşün Anatomisi) filmi hakkında bilmeniz gereken her şey

Haziran ayında izlenecek en iyi 10 film

Yüz cerrahisi konusu üzerine 5 iyi film