''Barbie''nin yönetmeni Greta Gerwig'in mutlaka izlenmesi gereken 5 filmi

Greta Gerwig'in kariyeri boyunca yazıp yönettiği filmler onun yeteneklerini geliştirdi ve ''Barbie'' ile başarısının yolunu açtı. Başarılı yönetmenin gözden kaçmaması gereken en iyi 5 filmini sizler için derledik.

Screenrant

"Barbie", Greta Gerwig'i herkesin bildiği bir isim haline getirdi, ancak 15 yılı aşkın bir süredir yönetmen, yazar ve oyuncu olarak filmler çekiyor. İşte ünlü yıldızın en iyi 5 filmi...

5. Mistress America

Noah Baumbach ve Greta Gerwig işbirliğinin güzel örneklerinden biri "Bayan Amerika!" Yalnız bir üniversite birinci sınıf öğrencisinin hayatı, müstakbel üvey kız kardeşi tarafından aceleci, maceracı bir şekilde alt üst edilir.

4. Frances Ha

"Frances Ha"nın boş şakalardan hayata dair yürek burkan içgörülere kadar pek çok unutulmaz sözü var. Gerwig ve eşi Noah Baumbach tarafından ortaklaşa yazıldı, Baumbach tarafından yönetildi ve Gerwig, Frances rolünde mükemmel bir performans sergiledi.

3. Lady Bird

"Uğur Böceği", Gerwig'in ilk yönetmenlik denemesiydi, hatta Oscar'larda En İyi Film dalında aday gösterildi. Lady Bird lise son sınıfa giden ve üniversiteye hazırlanırken, kendisine Lady Bird adını veren ana karakter ile annesi arasındaki zorlu ilişkiyi konu alıyor.

2. Little Women

"Küçük Kadınlar", Louisa May Alcott'un Gerwig'in tamamen kendisine ait yaptığı, özellikle kızların çocukluk ve yetişkinliklerini gösteren paralel zaman çizelgelerinin kullanıldığı aynı adlı romanından bir uyarlama...

1. Barbie

"Barbie", kuşkusuz Gerwig'in bugüne kadarki en iyi filmi. Kadın ve erkek arasındaki dinamiklerin keşfinden, kadınların kendilerini birey olarak tanımlama arzusuna kadar tüm çalışmalarından temaların bir birleşimi. Film, sadece insan olma değil, bunun ne anlama geldiğini öğrenme, özellikle de gerçek dünyada bir kadın olma yolculuğundan geçiyor.

Mutlaka izlenmesi gereken, 90 dakikadan kısa 5 kara film

Türk sinemasının en iyi kara mizah örneklerinden oluşan 10 unutulmaz film

"Yola çıkmalı" dedirten en iyi yol ve yolculuk filmleri