''Barbie'' ve ''Oppenheimer'', hafta sonu gişe rakamlarını körükledi

Hafta sonu, sinemaseverler Greta Gerwig'in yılın en büyük çıkışını yapmak için 155 milyon dolarla beklentileri alt üst eden fantastik komedisi ''Barbie''ye akın etti. Ama aynı zamanda açılış hafta sonunda 80.5 milyon dolar hasılat yapan Christopher Nolan'ın R dereceli tarihi draması ''Oppenheimer'' ı izlemeye de geldiler.

"Barbie" ABD'de 155 milyon dolar ve diğer ülkelerde 182 milyon dolar hasılat yaptı. "Oppenheimer" ise ABD gişesinde 80,5 milyon dolar kaydederken, tüm dünyada 93,7 milyon dolar hasılat yaptı.

Barbie'nin bu başarısı aynı zamanda, bir kadın yönetmen tarafından yönetilen filmin en büyük açılış hafta sonu oldu. Barbie rolünde Margot Robbie, Ken rolünde ise Ryan Gosling rol alıyor. Robbie, Barbie diyarındaki hayatından keyif alırken, gerçek dünyada olup bitenlerin zorluklarını da keşfediyor.

"Oppenheimer" ise ABD gişesinin ikinci sırasında... Mükemmel incelemeler ve birinci sınıf geniş formatlarla canlanan sözde "atom bombasının babası" hakkındaki biyografi, çok az aksiyon ve çok konuşma içeren üç saatlik bir süre için beklentileri çılgınca aşıyor.

ABD GİŞESİ TOP 10

1. Barbie

2. Oppenheimer

3. Sound of Freedom

4. Mission: Impossible — Dead Reckoning: Part One

5. Indiana Jones and the Dial of Destiny

6. Insidious: The Red Door

7. Elemental

8. Spider-Man: Across the Spider-Verse

9. Transformers: Rise of the Beasts

10. No Hard Feelings

Mutlaka izlenmesi gereken, 90 dakikadan kısa 5 kara film

Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi Güney Kore dizileri