''Avrupa Filmleri Haftası Şehrinizde'' etkinliği başladı: ''Lüksemburg, Lüksemburg'' izleyiciyle buluştu

''Avrupa Filmleri Haftası Şehrinizde'' etkinliği, Ankara'da Ukrayna yapımı ''Lüksemburg, Lüksemburg'' filminin galasıyla başladı.

AA

Ankara'da bir sinema salonunda Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB üye devletlerince düzenlenen etkinliğinin ilk gününde, Ukrayna yapımı "Lüksemburg, Lüksemburg" filminin Türkiye galası yapıldı.

"LÜKSEMBURG, LÜKSEMBURG" FİLMİNİN GALASI DÜZENLENDİ

Antonio Lukich tarafından yazılan ve yönetilen 2022 komedi filminin konusu şöyle: Mykola ve VasyA, Lüksemburg'da çocukken onları terk eden babalarının ölmek üzere olduğunu öğrenince aramaya koyulurlar. Kolya onu bir kahraman olarak görürken, Vasya onun bir alçak olduğunu düşünür.

Etkinliğe, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Christodoulos Lazaris ve Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Meyer-Landrut, bu tür etkinliklerin karşılıklı kültürel bağları güçlendirdiğini söyledi.

EYLÜL SONUNA KADAR 10 ŞEHİRDE FİLM GÖSTERİMİ YAPILACAK

"Avrupa Filmleri Haftası Şehrinizde" etkinliği, eylülün sonuna kadar 10 ilde halka açık ve ücretsiz devam edecek. Etkinlik kapsamında Eskişehir, Trabzon, İzmir, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Mersin ve Samsun'da film gösterimleri olacak.

WGA grevi Disney'i vurdu! Avatar, Star Wars, Marvel filmlerinin vizyon tarihi değişti

Distopya ve spekülatif kurgunun iç içe geçtiği "Black Mirror" dizisinin 6. sezonu başlıyor