Ari Aster filmi ''Beau Is Afraid'' (Korkuyorum), 2023'ün en büyük bağımsız gişe açılışını yaptı

Başrolünde Joaquin Phoenix'in oynadığı yeni Ari Aster filmi ''Beau Is Afraid'', 2023'ün bugüne kadarki en büyük bağımsız gişe açılışını yaptı. Film, dört New York ve Los Angeles ekranında 320.396 $ hasılat yaptı. Bu satışlar, konum başına etkileyici bir 80.099 ABD Doları anlamına geliyor ve bu, yılın en büyük ekran ortalaması.

Far Out

Joaquin Phoenix başrollü Ari Aster filmi "Beau Is Afraid" (Korkuyorum), 2023'ün en büyük bağımsız gişe açılışına imza attı.


A24 filminin başrolünde Joaquin Phoenix, en büyük korkularıyla yüzleşirken duygu hız trenine çarpan endişeli orta yaşlı bir adamı canlandırıyor. IMDB'de yer alan resmi özet şöyle: "Annesinin ani ölümünün ardından, yumuşak huylu ama kaygılı bir adam, memleketinde destansı, Kafkaesk bir yolculuğa çıkarken en karanlık korkularıyla yüzleşir."

Filmin açılış gişe başarısı, onu Safdie Brothers'ın 2019'daki son derece başarılı suç draması "Uncut Gems"ten sonra A24 için ekran başına en iyi ikinci ortalama yapıyor. Başrollerini Adam Sandler ve Julia Fox'un paylaştığı film, kritik ve ticari bir harikaydı.

Son aylarda A24, büyük gişe hasılatı elde eden Oscar ödüllü "Everything Everywhere All at Once" ve "The Whale" filmleriyle de başarıya ulaştı . Bu arada, Tár ve Triangle of Sadness eleştirmenlerce beğenildi, ancak ana akım izleyicilerin ilgisini çekmek için mücadele etti.

"Beau Is Afraid" (Korkuyorum) eleştirmenler tarafından tercih edildi, ancak sırasıyla 2018 ve 2019'un öncü, rahatsız edici ama oldukça erişilebilir filmleri olan Midsommar ve Hereditary ile popülerliğe örnek teşkil eden yükselişinin ardından Aster'ın yükselen statüsünden şüphesiz yararlandı.