Aralık ayında izlenecek 10 iyi film

James Cameron'ın devam filmi ''Avatar 2'', Steven Spielberg'ün anılarından ilham alan ''The Fabelmans'' ve bol ödüllü ''Kurak Günler'' dahil olmak üzere aralık ayının kaçırılmayacak filmlerini listeledik.

2022'nin bitmesine sayılı günler kala, Aralık'ta izlenecek en iyi 10 iyi filmi hatırlatalım istedik.

1. The Fabelmans (Fabelmanlar-2 Aralık)

Çocukluğunu Arizona'da geçiren yönetmen Steven Spielberg'in anılarından ilham alan The Fabelmans, arkadaşlarıyla daha da büyük filmler çekebilmek için her zaman yeni bir donanıma ihtiyaç duyan genç Sammy Fabelman'ın hikayesini konu ediyor.

2. Decibel (2 Aralık)

İş arkadaşlarını keybettiği bir denizaltı kazası yaşayan eski kıdemli Yüzbaşı Do-yeong, büyük bir travma ve stres yaşar. Bir gün Do-yeong, bir stadyuma belirli yoğunlukta sesin yükselmesiyle patlayan bir bomba yerleştirildiğini öğrenir. Do-yeong, ailesi ve diğer insanların hayatını kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

3. Violent Night (Vahşi Gece-2 Aralık)

Bir grup paralı asker zengin bir ailenin mülküne saldırdığında, günü kurtarmak için Noel Baba devreye girer. Pek çok abartılı dövüş sahnesine ve patlamaya hazır olun.

4. Kurak Günler (9 Aralık)

Küçük bir kasaba olan Balkaya'ya yeni atanan genç savcı Emre, ilk cinayet soruşturması sırasında siyasi bir çatışmanın içine sürüklenir. Çok geçmeden Emre, bir kısır döngü içine hapsolur.

5. Avatar: The Way of Water (Avatar: Suyun Yolu-16 Aralık)

James Cameron'ın Avatar'ı yayınlanalı 13 yıl oldu ama sonunda Pandora gezegenine dönme vakti geldi. Evlerini terk etmek zorunda kalan Jake ve Neytiri, suyun yüzeri ve altı dahil olmak üzere Pandora'nın dışındaki yerleri keşfetmeye başlar.

6. Corsage (Korsaj-16 Aralık)

Yıl 1877 ve İmparatoriçe 40 yaşına yeni girdi. Ünlü bir güzellik ve moda ikonu statüsünü koruyabilir mi, yoksa toplumun kısıtlayıcı beklentilerine karşı isyan mı etmelidir? Kraliçe, kamuoyundaki imajını korumaya çalışmak için sıkı bir oruç, egzersiz yaparak zaman karşı savaş başlatır.

7. Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths (Bardo, Bir Avuç Doğrunun Yalan Yanlış Güncesi-16 Aralık)

Birdman ve The Revenant'ın yönetmeni; eve döndükten sonra, kimliği, ailevi ilişkileri ve anılarının çılgınlığı ile boğuşurken varoluşsal bir krizle uğraşan ünlü bir Meksikalı gazeteci ve belgesel yapımcısı olan Silverio'nun hayatına odaklanıyor ve bir komedi dramasına imza atıyor.

8. Garip Bülbül Neşet Ertaş (23 Aralık)

Garip Bülbül, büyük ozan Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini konu ediyor. Hayatı boyunca 400 plak ve birçok kasete imza atan Neşet Ertaş, "Garip" mahlasıyla birçok şiir yazdı. Filmde, 2012 yılında vefat eden Neşet Ertaş'ın hem özel hem de kariyer hayatına dair bilinmeyenler anlatılıyor.

9. I Wanna Dance with Somebody (Whitney Houston-30 Aralık)

2012'deki ölümünden bu yana on yıl içinde, Whitney Houston bir Nick Broomfield belgeseline, bir Kevin Macdonald belgeseline ve Angela Bassett tarafından yönetilen bir TV filmine konu oldu. I Wanna Dance with Somebody'nin yapımcıları, Naomi Ackie'nin oynadığı biyografik filmlerinin "güçlü ve muzaffer bir kutlama... ilham verici, dokunaklı ve çok duygusal" olacağına söz veriyorlar.

10. Tchaikovsky's Wife (Çaykovski'nin Karısı-30 Aralık)

Zengin ve parlak bir genç kadın olan Antonina Miliukova, ünlü besteci Piotr Tchaikovsky ile evlenir. Ancak ona olan aşkı bir süre sonra saplantıya dönüşür. Duyguları tarafından tüketilen Antonina, onunla kalmak için her şeye katlanmayı kabul eder.

Hem hüzünlü, hem keyifli! Sizi okul yıllarına götürecek, "Öğretmenler Günü"ne özel 5 iyi film

Zorlu bir kedi-fare oyunu, ilginç, akıllı ve gerilimi yüksek bir dizi: The Devil's Hour (Şeytanın Saati)

Dünyayı sarsan felaketler... En iyi ve unutulmaz 5 deprem filmi