''Anneler Günü''nde annenize film büyüsü hediye edin

Anneler Günü'nde izlenecek en iyi filmler listesi asla kısa olamaz! Ancak biz yine de ''anne'' performansı ile beyaz perdede iz bırakan en iyi filmleri sizler için seçtik.

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

Fedakar annelerin yaşadığı hikayeler sinema tarihinde unutulmaz izler bıraktı... İşte, anne performansıyla övgüyü hak eden en iyi filmler...

Sevgi Sözcükleri (Terms of Endearment-1983)

Derinden, komik ve hüzünlü... Bir anne ve kızı arasındaki kaotik ama sevgi dolu ilişkiyi, yıkıcı bir sağlık teşhisi her şeyi alt üst edene kadar takip eden bu harika film arşivinizin daimi konuğu olabilir.

Gizli Dünya (Room-2015)

"-Ben kötü bir anneyim Jack! -Ama annesin..." Sevgi dolu ve özverili annesi tarafından bakılan 5 yaşındaki Jack'in olağanüstü hikayesini anlatan film, performansları ve hissettirdikleriyle 2015'in en iyisiydi!

Dönüş (1972)

Ailesinin Türkiye'deki borçlarını ödemek için göç ettiği Almanya'dan kocasının dönmesini bekleyen bir eş ve oğlunun hikayesinde Türkan Şoray ve Kadir İnanır başrolde... Gülcan'ın bir anne olarak kurduğu kan ve can bağı mıh gibi akıldadır hala...

Ebbing, Missouri Çıkışındaki Üç Tabela (2017)

Bir anne, suçluyu yakalayamayan yerel yetkililere kızının cinayetini çözmeleri için bizzat meydan okur. Frances McDormand'ın şok eden müthiş performansı sizi epey düşündürecek!

Fatma Bacı (1972)

Kan davasından kaçmak için köyden İstanbul'a göç eden Fatma Bacı'nın 2 kızı ve 1 oğlu ile yaşadığı olayların anlatıldığı seyirlikte; anne ve çocuklarının büyük şehirde yaşadığı kültür çatışması, usta oyuncu Yıldız Kenter'in oyunculuğuyla ile devleşir.

Sahtekar (Changeling-2008)

Kaçırılan oğlu bulunarak eve getirilen bir anne, çocuğun kendi oğlu olmadığından şüphelenince başkomiser onu bir akıl hastanesine gönderir. Sahtekar, Angelina Jolie'nin muhteşem bir performans sergilediği, sıra dışı bir yapım.

Bao (2018)

Yetişkin oğlunu özleyen ve canlanan ve bakılmaya ihtiyacı olan küçük bir mantı ile arkadaş olan yalnız bir annenin hikayesi var bu 8 dakikalık armağanda...

Hafta sonu için etkileyici olay örgüsüne sahip 5 çarpıcı film

Guillermo del Toro'nun onsuz yaşayamayacağı tek film: "Beynimi tamamen yok etti"

Sinema iyileştirir! Ayrılık ve aşk acısına iyi gelen filmler