Amazon'un ''The Lord of the Rings'' dizisinden fragman geldi

Orta Dünya, Amazon Prime Video'ya geliyor! ''Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'' dizisi J.R.R. Tolkien'in The Hobbit ve The Lord of the Rings kitaplarındaki olaylardan binlerce yıl öncesini anlatacak.

JRR Tolkien'in fantezi dünyasında geçen, Prime Video'nun merakla beklenen serisine daha ayrıntılı bir bakış sunan "The Lord of the Rings: The Rings of Power"dan (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri) ilk fragman geldi.

İki buçuk dakikalık fragman öncelikle Peter Jackson'ın 2000'li yıllardan kalma "Yüzüklerin Efendisi" film üçlemesinde de yer alan iki karaktere odaklanıyor: Galadriel (Morfydd Clark) ve Elrond (Robert Aramayo), çünkü onlar Galadriel'in mağlup edildiğine inanılan karanlık bir düşmanın hâlâ çok büyük bir tehdit olduğuna dair inatçı bir inancı taşıyor.

Ancak, Orta Dünya'nın İkinci Çağı'nın hikayesine aşina olmayanlar için ("Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği" ve "Hobbit" olaylarından binlerce yıl önce), teaser çok daha fazlasını sunmuyor. Bunun yerine bize, Khazad-dûm'un yeraltı cüce krallığı, Lindon ve Eregion'un ormanlık Elf krallıkları ve özellikle efsanevi Númenór ada krallığı gibi, Orta Dünya'nın serinin tasvir edeceği tüm çeşitli alemlerinin sağlıklı bir vitrini sağlanıyor.

Öte yandan Tolkien hayranları, yazarın Orta Dünya tarihini ve dünyasını canlandırmak için yarattığı ek materyallere dayanan "Güç Yüzükleri"nde neyin saklandığına dair iyi bir fikre sahipler. İkinci Çağ, karanlık lord Sauron'un yükselişini, Númenor'un düşüşünü ve Tolkien'in zaman çizelgesinde yüzyıllar boyunca meydana gelen olayları kapsıyor.

Galadriel ve Elrond'un ötesinde, "The Rings of Power"ın genişleyen kadrosundaki diğer oyuncular arasında Maxim Baldry, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Lenny Henry, Markella Kavenagh, Simon Merrells, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Charlie Vickers, Benjamin Walker, Daniel Weyman, Dylan Smith ve Sara Zwangobani var. Dünya prömiyerini 2 Eylül 2022 Cuma günü yapacak dizi 240'tan fazla ülkede, Prime Video üzerinden izlenecek.

Keşif yolculuğuna çıkaran ve tatil planı yapmanızı sağlayan 5 film önerisi

Unutulmaz filmlere imza atan usta aktör Harrison Ford 80 yaşına girdi