''Altay''lı ilk Türk süper kahraman dünya serisi Temmuz sonunda üretime başlıyor

Türk prodüksiyon şirketi T World Entertainment, ilk Türk süper kahraman dünyası olan T World Cinematic Universe'nin prodüksiyonuna Temmuz ayı sonunda başlayacak. Bobby Roth projenin süpervizör direktörü olarak görev yapıyor.

Variety

Variety'nin özel haberine göre; Türk süper kahraman evreni için Temmuz sonunda çalışmalar başlıyor. Aksiyon dizisi, çeşitli kültürlerden ilham alan süper kahramanları içerecek ve 4 sezon sezondan oluşacak.

Günümüzde geçen T World Cinematic Universe, doğu medeniyetinden ve onun bilimin altın çağından ilham alıyor. Çevre sorunları, savaşlar ve salgın hastalıklar gibi evrensel zorlukların yanı sıra kendi evrenlerinden gelen kötü adamların üstesinden gelmek için en son teknolojiyi ve eski bilgeliği kullanan yaklaşık 35 ölümlü süper kahramanı içerecek.

Yapımcılar Bülent Turgut, Raif İnan ve Erdal Bozkuş, T Dünya Sinema Evreni'ni bir dizi dizi, film, oyun ve çizgi romana genişletmeyi planlıyor. Konsept ve süper kahramanlar, hikayeyi Halid S. Şimşek ile birlikte yazan Turgut tarafından tasarlandı. Onur Can Çaylı ("Game of Thrones") karakter gelişimi üzerinde çalıştı. Dizinin yönetmenliğini Kerem Çakıroğlu, Murat Şenöy ve Hamit Coşkun üstlenirken, dizinin canlı aksiyon sahnelerini Dusan Hyska ("Skyfall") yönetecek ve tasarlayacak.

Turgut, "İzleyicileri ilk kez T World Cinematic Universe'e davet etmeyi ve onları yıllardır tasarladığımız yeni süper kahramanlarla tanıştırmayı dört gözle bekliyoruz. Doğu uygarlığının tarihi büyüleyici hikayelerle doludur ve bu evren, kültürümüzün derin ve zengin geçmişinden esinlenmiştir. Dizi, dünyanın dört bir yanından izleyicilerin seveceği ilgi çekici karakterlere ve olay örgülerine sahip olacak. Üretime geçerken, bu yeni Türk süper kahraman dünyasını hayata geçirmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

Aksiyon dizisi, çeşitli kültürlerden ilham alan süper kahramanları içerecek ve dört sezon ve 26 bölümden oluşacak. Ünlü yönetmen Bobby Roth'un süpervizör direktör olarak görev yaptığı ilk dizide Altay dahil altı süper kahraman ve dört kötü adam tanıtılacak. Tüm sezonlar Ocak 2023'te TRT Dijital VOD platformunda yayınlanacak.