Alec Baldwin davasında ''Rust'' filminin set yöneticisi mahkum edildi

''Rust'' filminin setinin birinci yönetmen yardımcısı Dave Halls, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüyle ilgili devam eden davanın ortasında 31 Mart Cuma günü hapis cezasına çarptırıldı ve bu, aktör Alec Baldwin'in dahil olduğu 2021 yılında yaşanan olayla ilgili ilk mahkumiyet oldu.

Far Out

Alec Baldwin davasında "Rust" filminin set yöneticisi Dave Halls mahkum edildi! Bir New Mexico yargıcı, Halls'ın, Halyna Hutchins'in Santa Fe yakınlarındaki Western film setinde kaza sonucu ölümüne karışması nedeniyle "ölümcül bir silahın ihmalkar kullanımı" suçlamasıyla savcılarla yaptığı savunma anlaşmasını kabul etti.

Anlaşma, iddia makamının Hutchins'i öldüren pervane tabancasını kullanan Baldwin ve diğer ekip üyelerine karşı suçlamada bulunmasından bu yana devam eden davadaki bir dizi aksilikten sonra bir atılımı işaret ediyor. Bölge mahkemesi yargıcı Mary Marlowe Sommer, Halls'ı denetimsiz denetimli serbestlik, 500 dolar para cezası, 24 saat toplum hizmeti ve ateşli silahlar güvenlik sınıfı ile altı ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırdı.

Halyna Hutchins, 21 Ekim 2021'de Baldwin'in provalar sırasında bir tabancadan canlı mermi ateşlediğinde öldürüldü. Savcılar, Dave Halls'ın Rust'ta set güvenliğinden birincil derecede sorumlu olduğunu söylediler. Eyalet savcısı Kari Morrissey, sanal savunma duruşmasında, "Halls, silahtaki her mermiyi, canlı bir mermi değil, sahte bir mermi olduğunu doğrulamak için kontrol etmedi" dedi.

Nisan ayında kaçırılmaması gereken en iyi 7 film

92 yaşındaki Clint Eastwood, kariyerinin son filmi için kolları sıvadı

Nabzı hiç düşmeyen bir aile destanı: Leyla'nın Kardeşleri (Leila's Brothers)