Aksiyonu bol! Arabalar hakkında en iyi 5 film

Arabalarla ilgili filmler, hemen her dönem heyecan vermiştir. Sizler için; arabaların bolca göründüğü, kovalamacaların ve yarışların yaşandığı, özel ve farklı 5 filmlik bir liste hazırladık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Olay örgüleri arabalara dayanan, arabalara odaklanan, otomobillerle ilgili pek çok film var. İşte, arabaların gözlerimizi şenlendirdiği, aksiyonu bol ve farklı 5 film önerisi...

FORD V FERRARI (2019)

Otomobil tasarımcısı Carroll Shelby ve sürücü Ken Miles, 1966'da Ferrari'yi yenmek için devrim niteliğinde bir yarış arabası inşa etmeye çalışıyor, kurumsal müdahale ve fizik yasalarıyla savaşıyor. Usta oyuncu Christian Bale rolüne hazırlanırken Yüksek Performanslı Sürüş Okulu'nda yarış sürüşü dersleri almış. Bu heyecanlı deneyimi kaçırmayın!

DRIVE (2011)

Ryan Gosling, Carey Mulligan ve Bryan Cranston'ın yer aldığı "Drive", yeraltı suç dünyasına kendini kaptıran bir Hollywood dublör şoförü hakkında aksiyonu bol bir film. Görsel olarak çarpıcı olmasının yanı sıra, 80'lerden ilham alan mükemmel bir müziğe sahip.

CARS (2006-2011-2017)

Bu listede "Cars" serisinin olmaması düşünülemez elbette. Başrolün tamamen arabalara ait olduğu bu animasyon serisi, eğlenceli, zeki ve çok heyecanlı. Pixar'ın konuşan arabaları, yayınlandığı dönem yetişkin ya da çocuk, herkeste araba tutkusunu tetiklemiş olabilir!

DEATH PROOF (2007)

Quentin Tarantino'nun B-film tarzını takip eden, aksiyonu bol ve eğlenceli bir film "Death Proof". Diyaloglar, afişler ve reklam panoları aracılığıyla başka birçok filme göndermeler var. "Death Proof" ölüm geçirmez bir araba filmi!

THUNDER ROAD (1958)

"Thunder Road"un sloganı: Amortisörlere ihtiyacınız olacak! 1958 yapımı filmin starı Robert Mitchum, kaçak bir işi yürütmek için eve gelen bir Kore Savaşı gazisi olarak rol alıyor. Moonshine ile vahşice hızlı sürüş arasındaki bağlantıyı kuran çok az film daha iyi bir iş çıkardı.

Kış soğuğunda içinizi ısıtacak ve sizi mutlu edecek 20 film önerisi...

"Gölgesizler" gerçekle düşün, varoluşla hiçliğin arasında uzanan bir film!

Hafta sonu için 5 farklı ve müthiş gerilim filmi önerisi!