Aile içi dinamikleri gözler önüne seren 3 harika film önerisi

Güç, hırs ve aile dinamikleri, sinemanın en sevdiği senaryo malzemelerinden... İşte, seveceğinizi düşündüğümüz 3 harika film önerisi!

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Sessizliğin ardından büyük öfke patlamalarının yaşandığı ve aile içi ilişkileri derinden inceleyen 3 iyi filmi sizler için seçtik.

Tenenbaum Ailesi (The Royal Tenenbaums-2001)

Yönetmen Wes Anderson'ın tuhaf tarzını bilmeyenimiz yok. Otoriter bir baba figürü etrafında dolaşmaya çalışan işlevsiz bir ailenin hikayesini anlatan Anderson'ın filmi, karakterlerinden komedi ve bazı dokunaklı duygusal anlar çıkarıyor. Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Owen Wilson, Ben Stiller, Bill Murray, Danny Glover ve Anjelica Huston'dan oluşan yıldız kadrosuyla "The Royal Tenenbaums", ilginç, komik, dramatik ve son derece orijinal...

Şölen (The Celebration-1998)

Danimarkalı film yapımcısı Thomas Vinterberg'in yönettiği ilk Dogme 95 filmi The Celebration, bazı rahatsız edici aile gerçeklerinin ortaya çıktığı bir 60. doğum günü partisinin hikayesini anlatıyor. Tüyler ürpertici derecede rahatsız edici bir drama olan film, aile dinamikleri ve karanlık sırlar üzerine parlak bir seyirlik sunuyor.

August: Osage County (2013)

Tracy Letts tarafından 2007 yılında Pulitzer ödüllü aynı adlı oyunundan uyarlanan filmde; Meryl Streep, Julia Roberts, Chris Cooper, Ewan McGregor başrolde. "August: Osage County" bir aile krizine kadar yolları ayrılan Weston ailesinin güçlü kadınlarının hayatlarına bir bakış atıyor, onları büyüdükleri eve geri getiriyor. Ağustos ayının bunaltıcı sıcağında Oklahoma, Osage County'ye ve sözlü güreşe hoş geldiniz!

Nabzı hiç düşmeyen bir aile destanı: Leyla'nın Kardeşleri (Leila's Brothers)

Sinemalar şenlenecek! 2023'ün merakla beklediğimiz filmleri