82 yaşına adım atan efsanevi aktör Al Pacino'nun en iyi filmleri ve performansları

Al Pacino bugün 82 yaşına girdi. “The Godfather” serisinin Oscar ödüllü yıldızı, Hollywood'un en sevilen filmlerinden bazılarında sayısız ustaca performans sergileyen tüm zamanların en büyük aktörlerinden biri olmaya devam ediyor. Ünlü yıldızın en iyi filmlerini listelemek imkansız elbette ama öne çıkan en harika performanslarını listeledik.

aksam.com.tr

Belgin özdemir

Tüm zamanların en efsanevi ve eleştirmenlerce beğenilen aktörlerinden biri olan Al Pacino'nun bugün doğum günü... 82 yaşına adım atan usta oyuncunun filmografisi, şimdiye kadar yapılmış en iyi filmlerden bazılarına sahip ve bu filmlerin başarısının çoğu Pacino'nun filmlerdeki performansıyla ilgili!

Al Pacino 1940 yılında New York'ta doğdu ve anne ve babası o henüz 2 yaşındayken ayrıldı. Sorunlu bir çocukluk ve gençlik geçiren ünlü oyuncu dirençliliği ve oyunculuğa olan sevgisi sayesinde yoksulluk zamanlarını geride bıraktı.

Al Pacino ilk olarak 1968'de Amerikan polisiye suç draması televizyon dizisi "NYPD"nin "Deadly Circle of Violence" bölümünde görüldü. Beyaz perdeye ilk çıkışını ise 1969'da komedi-dram filmi "Ben, Natalie" ile yaptı. 1971'de romantik drama filmi "The Panic in Needle Park"ta 'Bobby' rolüyle oynadı ve film eleştirmenlerden övgü topladı.

Akademi onu "The Godfather", "Serpico" veya "Dog Day Afternoon" için ödüllendirmedi, ancak Scent of a Woman'daki baş döndürücü performansı görmezden gelinemedi. "Scarface", "Glengarry Glen Ross" ve "Carlito's Way" ile gönüllere yerleşen usta aktörün en iyi performanslarına birlikte göz atalım.

The Godfather (Baba serisi-1972) IMDB 9.2

The Godfather serisi elbette ünlü oyuncunun performansıyla büyülediği en öne çıkan filmlerinden... Al Pacino, başlangıçta gangster hayatıyla hiçbir şey yapmak istemeyen, ancak bu hayatın her şeyi onunla yapmak istediğini anlayan Don Corleone'nin oğlu Michael'ı canlandırdı ve gözlerimize harika performanslar armağan etti.

Scent of a Woman (Kadın Kokusu) IMDB 8.0

1992'nin en çok beğenilen filmlerinden biriydi Scent of a Woman ve asabi, kör, tıbbi olarak emekli olmuş bir yarbay rolüyle Pacino'ya Akademi Ödülü kazandırdı.

The Devil's Advocate (Şeytanın Avukatı-1997) IMDB 7.5

"Son derece yetenekli bir Florida avukatına (Keanu Reeves) üst düzey bir New York City hukuk firmasında üst düzey bir patronla (Pacino) iş teklif edilir. kariyerinin bugüne kadarki fırsatı." Bu filmin listede olması gerekiyordu, evet. Çünkü Al Pacino'nun yer aldığı her sahne muazzam bir zevk... Ayrıca Pacino bir şeytanı oynuyor, daha ne isteriz!

Insomnia (Uykusuz-2002) IMDB 7.2

Christopher Nolan'ın bu cinayet gizem-gerilim filminde Al Pacino yıldızını efsanevi Robin Williams ile birleştiriyor. Pacino, genç bir kızın cinayetini çözmeye yardım etmek için küçük bir Alaska kasabasına gönderilen bir dedektifi oynuyor. Sürekli gün ışığı alan bir kasabada sıkışıp kalan Pacino'nun karakteri hem soruşturmayla hem de uykusuzlukla boğuşuyor!

The Irishman (İrlandalı-2019) IMDB 7.8

Film, Bufalino Suç Ailesi ve Philadelphia bölgesindeki diğer suç örgütleri için çalışan bir tetikçi olan Frank Sheeran'ın (Robert DeNiro) etrafında toplanıyor. Pacino, 1960'larda çeşitli suçlardan hüküm giymiş ve mafya bağları olduğu iddia edilen kötü şöhretli işçi lideri Jimmy Hoffa'yı canlandırıyor. Rol, Pacino'ya 2019'da bir Akademi Ödülü adaylığı daha kazandırdı ancak ödül Brad Pitt'e gitti.

Angels in America (Mini dizi-2003) IMDB 8.1

HBO'nun mini dizisi Angels In America, Al Pacino'nun nadir performanslarından birini sunuyor. Tecrübeli yönetmen Mike Nichols'ın mini dizisi, Tony Kushner'ın Pulitzer Ödülü kazanan oyununa dayanıyor. Dizi 1980'lerin ortalarında, cinselliği ve Amerikan siyasetini araştırıyor. Al Pacino dışında, yıldız oyuncu kadrosunda Emma Thompson, Meryl Streep, Jeffrey Wright var.

85. yaş gününü kutlayan Jack Nicholson'ın en iyi filmleri ve unutulmaz rolleri

"Hafta sonu ne izlesem" diyenler için en iyi 5 zombi filmi önerisi