76. Cannes Film Festivali için adı geçen 2023'ün en iyi filmleri

''Killers Of The Flower Moon'' ve ''Indiana Jones''tan ''Jeanne Du Barry'' ve ''The Old Oak''a dünyanın dört bir yanından 76. Cannes Film Festivali'ni aydınlatabilecek filmler Deadline tarafından listelendi.

Deadline

Killers of the Flower Moon, Indiana Jones and the Dial of Destiny ve Asteroid City, bu yıl Cannes'da bir sansasyon için yarışan yüksek profilli filmler arasında yer alıyor.

About Dry Grasses (Kuru Otlar Üstüne)

Nuri Bilge Ceylan'ın uzun bir post prodüksiyonun ardından son filmi festival için hazır. Film, küçük bir köyde zorunlu görevden sonra İstanbul'da iş bulmayı uman genç bir öğretmeni konu alıyor. Uzun bir bekleyişin ardından, kasvetli hayatından kurtulma umudunu kaybeder, ancak meslektaşı Nuray onun yeni bakış açısı kazanmasına yardımcı olur.

Asteroid City

Film, Wes Anderson'ın Roman Coppola ile birlikte yazdığı, 1955 dolaylarında kurgusal bir Amerikan çöl kasabasında geçen bir hikayeye dayanıyor. Junior Stargazer/Space Cadet kongresi (ülkenin dört bir yanından gelen öğrencileri ve velileri dostluk ve akademik rekabet için bir araya getirmek üzere organize edilmiştir) dünyayı değiştiren olaylarla muhteşem bir şekilde kesintiye uğrar.

The Old Oak

Hikaye, yerel halkın madenler kapandığı için ayrıldığı küçük bir İngiliz köyünde kalan son pub olan The Old Oak'a dayanıyor. Evlerin ucuz ve ulaşılabilir olması burayı Suriyeli mülteciler için ideal bir yer haline getiriyor.

Io Capitano

Matteo Garrone'nin modern zaman macerası, genç Seydoux ve Moussa'nın yeni bir hayat aramak için Dakar'dan Avrupa'ya seyahat etmeye, çölleri ve denizi aşmaya ve bu süreçte insan doğasını keşfetmeye çalışırken yaptıkları tehlikeli yolculuğu takip ediyor.

Killers of the Flower Moon

Eric Roth'un senaryosunu yazdığı gerçeklere dayalı drama, topraklarının altında petrol yatakları keşfedildikten sonra zengin Osage Yerli Amerikalılarının bir dizi gizemli cinayetini konu alıyor. Sonraki soruşturma FBI'ın kurulmasına yol açtı.

Jeanne du Barry

Film, Louis XV'in Versailles Mahkemesi'ndeki son kraliyet metresi Jeanne du Barry'nin hayatından özgürce esinlendi. Aktris-yönetmen Maïwenn, Johnny Depp'in karşısında kral olarak baş kahramanı oynuyor.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Harrison Ford, cesur arkeolog ve maceracı rolündeki son göreviyle Cannes'da boy gösterebilir. Yeni film, ABD Sovyet uzay yarışının arka planında ortaya çıkıyor ve ayrıca oyuncu kadrosunda Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas ve Mads Mikkelsen yer alıyor.

May December

Ünlü tabloid aşklarının ülkeyi sarsmasından yirmi yıl sonra, evli bir çift, geçmişleriyle ilgili bir film için araştırma yapmak üzere bir aktris geldiğinde baskı altında kalır. Julianne Moore ve Natalie Portman filmin başrolünde...

Pot-Au-Feu

19. yüzyıl dönemi draması filmde, bir aşçı ile çalıştığı gurme arasındaki romantizmi izleyeceğiz. Juliette Binoche ve Benoît Magimel, yetenekli bir aşçı ve onun gurme çalışanını canlandırıyorlar.

Memory

Meksikalı film yapımcısı Michel Franco bu filmin yapımını bir yıl önce tamamladı. New York'ta geçen film için herhangi bir olay örgüsü detayı yayınlanmadı, ancak başrolleri Jessica Chastain ve Peter Sarsgaard oynuyor.

Perfumed Hill

Romantik dramada, Joice düğün gününde "hayır" dedikten sonra Çin'in Guangzhou kentinde yeni bir hayata başlamak için Fildişi Sahili'nden ayrılır. Abderrahmane Sissako filmin yönetmen koltuğunda...

The Beast

Henry James'in 1903 tarihli romanı The Beast In The Jungle'dan gevşek bir şekilde esinlenen film, distopik bir gelecekte geçiyor ve DNA'sını onu bir makinede arındırmaya karar veren sorunlu bir genç kadının etrafında dönüyor.

The Empire

Bruno Dumont, kıyamet benzeri bir çatışmayı serbest bırakan uzayın derinliklerinden gelen iki karşıt gücün etrafında dönen hikaye için çok sevdiği Kuzey Fransa'ya döndü. Dumont, çalışmayı bir "uzay ve dünya operası" olarak tanımladı ve savaşın her insanda iyiyle kötü arasındaki iç mücadelenin bir metaforu olduğunu söyledi.

How Do You Live

Efsane yönetmen Hayao Miyazaki, Genzaburo Yoshino'nun 1937 tarihli aynı adlı kitabından Miyazaki tarafından beyaz perdeye uyarlandığı söylenen bu gizemli projeyle geri dönüyor. Bu hikaye, babası öldükten sonra amcasının yanına taşınan Tokyo'daki genç bir çocuğu konu alıyor.

The Conversion

Marco Bellocchio'nun son filmi olabileceği öne sürülen yapımda; İtalya'nın Bologna kentinde yaşayan ve 1858'de gizlice vaftiz edildikten sonra ailesinden zorla alınarak Hristiyan olarak yetiştirilen Edgardo Mortara'nın hikayesi var.

The New Boy

Warwick Thornton'un son filmi, dönek bir rahibe tarafından yönetilen ücra bir manastıra gecenin köründe gelen dokuz yaşındaki Aborijin yetim bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Avustralya yapımı filmin oyuncu kadrosunda Cate Blanchett ve Wayne Blair yer alıyor.

Club Zero

Jessica Hausner'ın yeni psikolojik dramasında; bir öğretmen seçkin bir okulda işe başlar ve beş öğrenciyle güçlü bir bağ kurar. Ancak bu ilişki sonunda tehlikeli bir hal alır.

The Zone of Interest

Kült İngiliz film yapımcısı Jonathan Glazer'ın son filmi hakkında çok az ayrıntı paylaşıldı, ancak olay örgüsünün İngiliz yazar Martin Amis'in 2014 tarihli aynı adlı romanından esinlendiği söyleniyor. Çok beğenilen kitap, kamp komutanının karısına aşık olan bir Nazi subayının hikayesini anlatıyor.

Monster

Japon auteur Hirokazu Kore-Eda, şu anda post prodüksiyon aşamasında olan Monster adlı yeni bir film üzerinde sessizce çalıştığını duyurmasının ardından 2023'te uluslararası festival turuna geri dönmeye hazır görünüyor.

Poor Things

Yorgos Lanthimos son filmi için yıldızlardan oluşan bir kadro oluşturdu; Emma Stone, Margaret Qualley, Willem Dafoe ve Mark Ruffalo gemide. Film, eksantrik ama parlak bir bilim adamı tarafından hayata döndürülen genç bir kadın olan Belle Baxter'ın hikayesini takip edecek.

Anatomy of a Fall

Toni Erdmann'ın yıldızı Sandra Hüller, Fransız kocası (Swann Arlaud) Fransız Alpleri'nde düşerek öldükten sonra cinayet suçlamasıyla karşı karşıya kalan bir Alman yazarı oynuyor. Kaderi, görme engelli küçük oğullarının ifadesine bağlı...

Eureka

Arjantinli film yapımcısı Lisandro Alonso'nun son filmi, Amerika'nın yerli halklarını ve yüzyıllar boyunca kendi özel çevrelerinde nasıl yaşadıklarını inceleyen, dört ayrı bölümden oluşan iddialı bir tarihi drama. İspanya'da çekilen filmde Viggo Mortensen rol alıyor.

La Chimera

Alice Rohrwacher'ın Toskana'da geçen draması, arkeolojik yağma dünyasını keşfediyor. Oyuncu kadrosuna eski bir opera sanatçısı olarak Isabella Rossellini, bir kaçakçı olarak Alba Rohrwacher ve hazineleri kazanarak geçimini sağlayan yerel bir "mezar hırsızı" olarak Vincenzo Nemolato katıldı.

Dead Leaves

Finli yönetmen Aki Kaurismäki, düzenli görüntü yönetmeni Timo Salminen ve rol arkadaşları Fin aktörler Alma Pöysti ve Jussi Vatanen ile yeniden bir araya geliyor. Esrarengiz yönetmen, olay örgüsü hakkında bunun bir trajikomedi olduğunun ötesinde çok az şey açıkladı.

Strange Way of Life

İspanyol maestro Pedro Almodóvar yeni kısa filmini tamamladı. Projede Ethan Hawke, Pedro Pascal, Jason Fernández, José Condessa ve George Steane yer alıyor. Yapımcı, bu kısa film için henüz vizyon planlarını paylaşmadı ancak 1999'dan beri orada dokuz film çeken ve jüri başkanlığı yapan Cannes ile uzun ve derin bir bağı var.

Mama Luna

Gerçek hayattaki olaylardan esinlenen film, Eritreli bir mültecinin Mama Luna olarak bilinen Libya'da kötü şöhretli bir insan kaçakçısı haline gelmesini konu alıyor. Talihindeki bir değişiklik onu İtalya'ya kaçmaya zorlar. Orada kimliğini gizlemeye çalışırken bir yandan da sömürdüğü insanların çektiği zorlukları yaşarken bulur kendini.

Some Rain Must Fall

Film, yanlışlıkla bir arkadaşını incittiğinde hayatı kontrolden çıkan, 40 yaşındaki bir ev hanımı aracılığıyla orta sınıfların yanı sıra Çin aile biriminin ekonomik güvensizliğini araştıran psikolojik ve politik bir çalışma olarak tanımlanıyor.

The Book of Solutions

Popüler Fransız aktör Pierre Niney, Michel Gondry'nin 2015 yapımı yol komedisinden sonraki ilk uzun metrajlı filminde, içindeki şeytanlarla savaşan bir film yapımcısını canlandırıyor.

Mart ayında izlenecek en iyi 10 film

En iyi 5 romantik korku filmi önerisi

Bafta'nın galibi "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok" Oscar'ı da kazanır mı?

Soğuk ve karlı havalarda geçen, buz gibi kış filmleri