''76. Cannes Film Festivali'' görkemli bir başlangıç yaptı

Cannes Film Festivali, Salı günü açılış töreni ve ardından Maïwenn'in başrolünü ve yönetmenliğini üstlendiği ve Johnny Depp'in beyaz perdeye dönüşünü içeren Jeanne Du Barry'nin dünya prömiyeriyle 76.'sını başlattı.

aksam.com.tr

İşte, 16 Mayıs 2023'te Fransa'nın Cannes kentinde Palais des Festivals'ta düzenlenen 76. yıllık Cannes film festivalinde kırmızı halı...

Jüri Üyeleri Paul Dano, Denis Ménochet, Brie Larson, Jüri Başkanı Ruben Östlund, Damian Szifron, Julia Ducournau, Atiq Rahimi, Maryam Touzani ve Rungano Nyoni "Jeanne du Barry" Gösterim ve açılış törenine katıldı.

Galaya Maïwenn, Johnny Depp ve yardımcı oyuncular Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Pascal Greggory, Melvil Poupaud ve India Hair katıldı.

Avrupa'da en önemli 3 festivalden biri olan 76. Cannes Film Fesvitali başladı

Brie Larson da, "Jeanne du Barry" filminin gösterim ve açılış törenine geldi.

Michael Douglas galaya eşi Catherine Zeta-Jones ve kızı ile katıldı. Douglas, açılış töreninde Uma Thurman tarafından Onursal Altın Palmiye ile ödüllendirildi.

Katılan diğer konuklar arasında Catherine Deneuve, Uma Thurman, Elle Fanning, Helen Mirren, Mads Mikkelsen, Emmanuelle Béart, Franz Rogowski, Maria de Medeiros, Pom Klementieff, Simona Tabasco ve Fan Bingbing yer aldı.

"The Hunt" filmiyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alan Mads Mikkelsen ve eşi Hanne Jacobsen...

59 yaşındaki Fransız oyuncu Emmanuelle Béart...

Festivalde yer alan diğer heyecanlı prömiyerler arasında Indiana Jones ve Dial of Destiny, Martin Scorsese'nin Killers of the Flower Moon, The Idol ve Wes Anderson'ın Asteroid City filmi yer alıyor.

76. Cannes Film Festivali için adı geçen 2023'ün en iyi filmleri

Cannes'da yedi dakika ayakta alkışlanan Johnny Depp, gözyaşlarına hakim olamadı

Cannes'da TRT Rüzgârı! 76. Cannes Film Festivali'nde TRT yapımı 3 film ana yarışmaya seçildi