75. Primetime Emmy Ödülleri ertelendi

75. Primetime Emmy Ödülleri töreni resmi olarak ertelendi. Başlangıçta planlandığı gibi 18 Eylül'de yayınlanmayacağı açıklandı.

Emmy Ödülleri töreni için satıcılara, daha önce belirlenen Eylül tarihinin artık geçerli olmadığı bilgisi verildi. Yine de haberler sürpriz olmadı; şu anda Hollywood'da meydana gelen yazarların ve oyuncuların grevleri nedeniyle bu ertelemenin olması bekleniyordu.

Bu, Emmy'lerin 2001'den bu yana ilk kez ertelenmesine işaret ediyor. O yıl, 11 Eylül terör saldırılarının Emmy tarihini ötelemesinden sonra, Afganistan'daki ilk askeri harekat, televizyon yayınını tekrar Kasım ayına kaydırdı. Henüz yeni bir tarih belirlenmedi, ancak söylentilere göre Fox yeni bir şovu gelecek yılın başında Ocak ayında yayınlamayı umarken, TV Akademisi bunu daha erken, bu yılın Kasım ayında gerçekleştirmeyi umuyor.

75. Primetime Emmy Ödülleri adayları şöyle:

"Succession" (27 adaylık) liderliğini alarak adaylıkları domine etti, ardından "The Last of Us" (24) ve "The White Lotus" (23) geldi. Komedi tarafında, Apple'ın "Ted Lasso" en çok aday gösterilen dördüncü programı oldu ve 21 adaylıkla Amazon'un "The Marvelous Mrs. Netflix, "Beef" (13), "Dahmer" (13) ve "Wednesday" (12) ile başarılı oldu. En az beş adaylık alan diziler arasında HBO'nun "Barry" (11), Hulu'nun "Only Murders in the Building" (11), Amazon'un "Daisy Jones and The Six" (9), ABC'nin "Abbott Elementary" (8), AMC'nin "Better" yer alıyor. Call Saul" (7) ve Disney+'ın "Obi-Wan Kenobi" (5) dizisi de adaylar arasında.