7 ödülle Oscar'a damga vuran ''Her Şey Her Yerde Aynı Anda'' filmi hakkında bilmeniz gerekenler

2023 Oscar Töreni geride kaldı ve herkes geceye damgasını vuran filmi konuşmaya başladı. Michelle Yeoh, ''Her Şey Her Yerde Aynı Anda'' (Everything Everywhere All at Once) ile en iyi kadın oyuncu dalında kariyerinin ilk Akademi Ödülü'nü evine götürdü. Film, 11 dalda adaydı ve törende 7 heykel kucakladı. Peki, ödülleri silip süpüren filmin konusu ne?

"Her Şey Her Yerde Aynı Anda" (Everything Everywhere All at Once) 95. Akademi Ödülleri'nde 7 Oscar kazanarak büyük bir zafer elde etti. Michelle Yeoh, Pazar gecesi başrol oyuncusu olarak kazanan ilk Asyalı oldu. İşte, film hakkında bilmeniz gereken her şey...

Daniel Kwan ve Daniel Scheinert tarafından yönetilen film, bir felaketi önlemek için paralel evrenlerdeki versiyonlarıyla bağlantı kurması gerektiğini keşfeden orta yaşlı bir çamaşırhane sahibi olan Evelyn Wang'ın etrafında dönüyor. Vergilerini bitiremeyen bitkin bir Çinli Amerikalı kadın (Michelle Yeoh) hakkında komik ve iyi kalpli bir bilim kurgu aksiyon macerası olarak tanımlanıyor.

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Michelle Yeoh, ödülü annesine ve dünyadaki tüm annelere adadı.

Onlar gerçek süper kahramanlar ve onlar olmadan bu gece hiçbirimiz burada olamazdık. Bu ödül, hayallerin gerçek olduğunun kanıtı. Ve hanımlar, kimsenin size en iyi zamanınızın geçtiğinizi söylemesine izin vermeyin. Asla pes etmeyin!

Yeoh aday kategorisinde; Cate Blanchett'i, Michelle Williams'ı, Andrea Riseborough'u ve Ana de Armas'ı yendi. Oscar'larda Yeoh, "Minari" için Yuh-Jung Youn ve "Sayonara" için Miyoshi Umeki'nin ardından yalnızca üçüncü Asyalı kadın ve başrol kategorisinde oyunculuk ödülü kazanan ilk kadın ünvanına sahip oldu. Yeoh, SAG Ödülleri, Bağımsız Ruh Ödülleri ve Altın Küre dahil olmak üzere hemen hemen her törende onurlandırıldığı için kazanması sürpriz olmadı.

Tarihte dört büyük lonca ödülünü (DGA, PGA, SAG ve WGA) alan yalnızca beşinci film olan "Everything Everywhere All at Once" (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) için bir rekor daha ödül sezonuna eklendi. Oscar'da 11 adaylık elde etti ve 7 ödülü evine götürmeyi başardı. Film, prömiyerini yaklaşık bir yıl önce SXSW'de yaptı ve burada ticari bir hit oldu. "Her Şey Her Yerde Aynı Anda" dünya çapında 100 milyon dolardan fazla gelir elde ederek A24'ün tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi oldu.

95. Akademi Ödül Töreni'nde "Her Şey Her Yerde Aynı Anda" 7 Oscar kazandı

Oscar ödüllü Michelle Yeoh ve Ke Huy Quan, "American Born Chinese" dizisinde yeniden birlikte