60 küsur ''Pinokyo'' filmi yapıldı ama Guillermo del Toro'nun ''Pinokyo'su'' bambaşka

Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro, stop motion tekniğiyle hayata geçirdiği son filmi ''Pinokyo''da (Guillermo Del Toro's Pinocchio) canlanan tahta bir kukla hakkındaki klasik masalı ters yüz ediyor.

aksam.com.tr

Ödüllü yönetmen Guillermo del Toro daha önce defalarca anlatılmış bir hikayeyi yeniden anlatmaya niyetli değil, bambaşka bir "Pinokyo" (Guillermo Del Toro's Pinocchio) bekliyor bizleri! Nitekim usta yönetmen "Bu filmi çocuklar için yapmadığımı açıkça belirttim. Bunu kendim ve takımım için yapıyorum" diyor.

1930'lu yıllarda İtalya'da geçen film, kaygı verici bir tarihi ana, faşizmin yükseldiği ve diktatör Benito Mussolini'nin ülkenin kontrolünü iyice eline aldığı döneme odaklanıyor. Guillermo del Toro'nun yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosunu yönetmen ile mini animasyon dizisi "Over the Garden Wall"u yazan Patrick McHale birlikte kaleme alıyor.

Gerçekten itaatsiz bir Pinokyo yapmak ve itaatsizliği bir erdem yapmak istedim! (Guillermo del Toro)

Guillermo del Toro, doğaüstü ile İspanya İç Savaşı'nı bir araya getiren daha önceki iki korku fantezisine atıfta bulunarak, "Pinokyo'nun, The Devil's Backbone ve Pan's Labyrinth ile aynı parça olduğunu en başından beri açıkça belirttik" ifadesini kullanıyor.

Pinokyo'nun gerçek bir çocuk olmak istediğini herkes bilir, ancak neredeyse 150 yıldır kendimizi ona bu kadar yakın hissetmemizin temel nedeni, onun her zaman edebiyattaki herkes kadar gerçek olmasıdır. Cesur, asil bir kahraman olmaktan ziyade, Pinokyo; kaba, bencil, saf, meraklı, unutkan, ayartılmalara kolayca kapılan, hatalarından ders almakta yavaş, işler ters gittiğinde üzülen, ama kibar ve iyi niyetli... Ahşap olsun ya da olmasın, bundan daha fazla insan olamazdı. (Nicholas Barber-BBC)

Filmin seslendirme kadrosu da oldukça renkli: Ewan McGregor, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Ron Perlman ve Tim Blake Nelson... Merakla beklediğimiz stop-motion film 9 Aralık'ta Netflix'te olacak.

Aralık 2022'de Netflix'te izlenecek en iyi ve en yeni filmler

Kafanız karışacak, nefesiniz kesilecek! Komplo teorilerinin havada uçuştuğu en iyi 10 film

Zorlu bir kedi-fare oyunu, ilginç, akıllı ve gerilimi yüksek bir dizi: The Devil's Hour (Şeytanın Saati)