59. Altın Portakal sahiplerini buldu! Merve Dizdar'a 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü!

Bu yıl 59. kez düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Merve Dizdar'ın En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldığı Altın Portakal'da En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise Selahattin Paşalı ile Cem Yiğit Üzümoğlu'na verildi.

DHA

Bu yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Karanlık Gece filmi 'En İyi Film Ödülü'nü kazandı. 5 kategoride 25 ödülün verildiği gecede Kurak Günler filmi ise 9 ödülle en çok ödül alan film oldu.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Ödülleri; jüri üyeleri Ahmet Mümtaz Taylan, Azra Deniz Okyay, Harun Tekin, Haydar Ergülen, Nurgül Yeşilçay ve Uğur İçbak tarafından açıklandı.

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI ÖDÜL KATEGORİLERİ

Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü: Kar ve Ayı filmi kazanırken, ödül yönetmeni Selcen Ergun ve yapımcısı Nefes Polat'a takdim edildi.

En İyi Yönetmen: Kurak Günler filmiyle Emin Alper kazandı.

En İyi Senaryo: Karanlık Gece filmiyle Murat Uyurkulak ve Özcan Alper kazandı.

En İyi Kadın Oyuncu: Kar ve Ayı filminden Merve Dizdar kazandı.

En İyi Erkek Oyuncu: Kurak Günler filminden Selahattin Paşalı ve LCV (Lütfen Cevap Veriniz) filminden Cem Yiğit Üzümoğlu paylaştı.

En İyi Görüntü Yönetmeni: Kurak Günler filminden Christos Karamanis kazandı.

En İyi Kurgu: Kurak Günler filminden Özcan Vardar ve Eytan İpeker kazandı.

En İyi Sanat Yönetmeni: Iguana Tokyo filminden Meral Efe Yurtseven ve Yunus Emre Yurtseven kazandı.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Ayna Ayna filminden Laçin Ceylan kazandı

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Kurak Günler filminden Erol Babaoğlu kazandı.

En İyi Müzik: Kurak Günler filminin müziğini yapan Stefan Will kazandı.

Sinema ve Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Film Ödülü: Mart ayında yaşamını kaybeden Murat Özer anısına verilen ödülü Kurak Günler filmi kazandı. Ödülü yönetmeni Emin Alper aldı.

Kurak Günler'den en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Selahattin Paşalı, baba olduktan sonra bir ölüm korkusuyla savaştığını ve aile sayesinde ve bu festivalle mutlu olduğunu söyledi.