40 yıl sonra bile hala şok edici bir korku filmi: The Evil Dead

Sam Raimi'nin kötü şöhretli ve parlak filmi The Evil Dead'ın (Kötü Ruh) alt başlığı ''Zorlu korkuda en üst düzey deneyim'' diyor. Serinin 5. filmi Kötü Ruh: Uyanış (Evil Dead Rise) vizyon için gün sayarken, 1981 yapımı orijinali ise 40 yıl sonra bile hala en korkuncu!

BBC Kültür'den Adam Scovell, daha fazla korku ve vahşet vaat eden en son "Kötü Ruh: Uyanış" (Evil Dead Rise) filmi vizyona girerken, orijinalinin kışkırtıcı gücünü hiçbir şeyin yenemeyeceğini yazıyor.

Yönetmen Sam Raimi'nin henüz 20 yaşındayken yaptığı "The Evil Dead" filmi, aşırı vahşet, kurnaz mizah ve teknik hile karışımıyla kısa sürede korku türündeki yerini aldı. 40 yılı aşkın bir süre sonra, filmin tarihi, serinin beşinci filmi, İrlandalı film yapımcısı Lee Cronin'in yazıp yönettiği ve gelecek hafta vizyona girecek olan Kötü Ruh: Uyanış'ın (Evil Dead Rise) da dahil olduğu filmle devam ediyor. Ancak ilk film hala korkutma, etkileme ve eğlendirme gücüne sahip...


Orijinal olarak Raimi'nin Within the Woods (1979) adlı kısa filmine dayanan yapım, çeşitli şekillerde kötülüğün barındığı ormanlarda izole edilmiş karakterleri gören korku filmlerinde popüler bir mecaz olan "ormanda kayıp" türü klişeyi mükemmel bir şekilde somutlaştırıyor. Hikaye, ahşap bir kulübede tatil yapma hatasına düşen 20'li yaşlarındaki beş kişiyi takip ediyor.

Bu beş kişi bodrum katında, The Book of the Dead adlı lanetli bir kitap keşfederler ve ardından cehennemden ruhları çağırırlar. 80'li yıllarda pek çok ülkede yasaklanan The Evil Dead filminin bugün, etrafındaki tartışma ortadan kalktı ve bunun yerine, Sam Raimi'nin kararlılığının ve bir film yapımcısı olarak yenilikçiliğinin bir kanıtı olan ufuk açıcı bir çalışma olarak görülüyor.

Yeni devam filmi "Kötü Ruh: Uyanış" (Evil Dead Rise), aksiyonu ormanlık bir kulübeden Los Angeles'taki bir apartman bloğuna taşıyor ancak kan ve kara komediyi koruyor. Film için yapılan ilk incelemeler övgüler aldı ve bu da filmin bir gişe rekoru kırabileceğini düşündürüyor. "Kötü Ruh: Uyanış" (Evil Dead Rise), 21 Nisan'da vizyona girecek.


"MaXXXine" geliyor! Ti West çıtayı yükseltti

Christopher Nolan: Leonardo DiCaprio "Inception"ı daha iyi hale getirdi

1980'lerin en iyi 5 aksiyon filmi