3'ü yerli 10 film vizyonda

Sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli olmak üzere 10 film sinemaseverlerle buluşuyor.

Beyaz Perde

Sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 10 film vizyonda...

PERİLİ KÖŞK
Perili Köşk, yeni taşındıkları evde kendilerini beklenmedik durumların içinde bulan bir anne ve oğlunun hikayesini konu ediyor.

BAY HULOT'NUN TATİLİ
Hulot, küçücük arabasıyla, kendi başına tatile çıkar. Yolculuğun sonunda kendisini deniz kıyısında, oldukça renkli bir otelde bulur. Bu otel, adına tatil denilen ayrıksı kavramın bile tekdüzeleştiği bir yerdir. Her şey yemekten, içmekten ve eğlenmekten ibarettir. Bay Hulot ise sanki bu sıkıcı tatilin düzenini bozmak için gönderilmiştir. Ondan sonra bu tatil, kimsenin unutamayacağı türden bir tatile dönüşecektir.

AMCAM
Filmdeki Arpel çifti, Marie-France gibi dergilerin tavsiye edebileceği türden bir sosyal başarıya sahiptir. Adam ciddi bir işadamıdır, kadınsa kusursuz bir ev kadını. Mülklerindeki her şey yenidir: ev, geometrik bahçe, çakıl döşeme... Bu işlevsel evrende eksik olansa yaşama zevki ve israf edilmiş alanlar, baştan savmacılık ruhu ve okuldan kaçmalardır. Küçük Arpel bu ruhu ancak 'ailenin yüzkarası' olan dayısı Bay Hulot'yla keşfeder. Bay Hulot mutludur; St. Maur'da, herkesin birbirini tanıdığı, insanların çok basit bir kural, yani kibarlık çerçevesinde hareket ettiği küçük bir mahallede yaşar. Bay Hulot'nun Arpellerin evine gelişi çeşitli felaketlere yol açar. Sadece evin küçük oğlu, suç ortağı ve dostu olarak dayısına elini uzatır.

OYUN VAKTİ
Tati karakterlerinin her filmde farklılığı ve bohemliği fark yaratan unsurlardandır. Yıllar süren bir prodüksiyon olan Playtime, bu konuda en iyi örneklerden birisi... Filmde Monsier Hulot'un serüvenleri anlatılmaktadır; kahramanımız Paris'teki bir Amerikalı memur ile görüşmek zorundadır, fakat teknoloji dolu modern mimariler arasında kaybolur. Hulot turistlerin arasına istemeden de olsa karışır ve bir Amerikalı turist grubuyla Paris'i dolaşırken ondan beklenecek kargaşayı da oluşturur. 1967 yılına ait bir klasik "Playtime"...

GÖLGE AJAN
Gölge Ajan: İstanbul'da Ölümcül Hesaplaşma, devlet sırları ile birlikte kayıplara karışan bir ajanın hikayesini konu ediyor.

YUMURTALAR FİRARDA
Afrika Macerası, çocuklarını kurtarmak için kendilerini türlü maceraların içerisinde bulan horoz Toto ve tavuk Di'nin hikayesini konu ediyor.

BICIRIKLAR: YENİ YUVAMIZ
Bıcırıklar, bir şeyleri dürtmeyi ve onlarla el işleri ve şakalar yapmayı seven küçük, canlı goblinlerdir. Yaşadıkları yer olan kaotik bakkal istediklerini yapabilecekleri mükemmel bir yerdir. Ne yazık ki, küçük dükkanın sahibi ölür ve bir yok edici, her şeyin orada yaşamak için fazla steril ve düzenli olmasını sağlar.

ODA
Oda, sevgilisinin evinde gizemli bir şeyler olduğunu fark ettikten sonra, bu konuyu araştırmaya başlayan genç bir adamın yaşadıklarını konu ediyor.

EHL-İ CİN
Ehl-i Cin: İntikam, kendilerine yapılan uyarıları ciddiye almayıp, tatillerine devam eden bir grubun yaşadıklarını konu ediyor.

BORCUMUZ BORÇ
Borcumuz Borç, tefeciden aldığı borcu ödemek için çabalayan genç bir adamın hikayesini konu ediyor.

Ağustos 2023'te Netflix'te İzlenecek En İyi 7 Yeni Film

''Barbie'' ve ''Talk to Me'' filmlerini izlemek Kuveyt'te yasak

TRT 2'den Ağustos Ayında Her Akşam Farklı Film