28 yaşında hayatını kaybeden Kara Şövalye'nin ''Joker''i Heath Ledger'ın hayatı ve filmleri

1979 yılında dünyaya gelen ve Kara Şövalye'nin (The Dark Knight) ''Joker''i olarak gönülleri fetheden Heath Ledger, 2008 yılında kalbinin durmasıyla hayata veda etmişti. Hayatı belgesel de olan ünlü yıldız yaşasaydı bugün 43 yaşında olacaktı...

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

28 yaşında hayatını kaybeden Heath Ledger, kısacık yaşamında kıskanılacak başarılara imza attı. Tüm performanslarını çok gerçekçi bir biçimde sunan Ledger hala en iyi "Joker" olarak hatırlanıyor.

Kullandığı uyku ilacının, akciğer iltihabı sebebiyle aldığı antibiyotiklerle beklenmedik bir tepkimeye girmesi sonucu, Heath Ledger 2008 yılında hayata gözlerini yumdu.

Ledger'ın şok edici bir şekilde zamansız ölümünün trajedisi, Gotham'ın Palyaço Suç Prensi'ni "Kara Şövalye"de canlandırmasının getirdiği depresyon, sert partiler ve delilik hakkında yıllar boyunca bitmeyen söylentilere ve spekülasyonlara yol açtı.

İşte Heath Ledger'in oynadığı unutulmaz filmlerden bazıları...

10 Things I Hate About You (1999)

Bir lise öğrencisi olan Cameron James, başka bir öğrenci olan Bianaca Stratford ile çıkmak istiyor; ancak, yapamaz. Babasının kuralı, ablası Kat ilk çıkmaya başlayana kadar herhangi biriyle çıkmasını engelliyor.

The Patriot (2000)

Fransız ve Kızılderili Savaşı sırasındaki vahşetiyle eziyet çeken Benjamin Martin, yedi çocuğuyla birlikte plantasyonunda barış içinde yaşıyor ve başka bir savaştan korkarak Kıta Ordusunu desteklemiyor. Ancak acımasız Albay William Tavington çiftliğini yakıp oğullarından birini öldürünce, İngilizlere karşı bir gerilla savaşına zorlanır.

Monster's Ball (2001)

Hank Grotowski ve oğlu Sonny, hapishane gardiyanlarıdır. Nazik Sonny, katil Lawrence Musgrove'un infazını denetlerken bayılır. Daha sonra Sonny, Hank yüzünden intihar eder. Hank kederden emekli olur ve tesadüfen Lawrence'ın oğlu Tyrell'in ölümünün yasını tutan dul Leticia ile yakınlaşır.

A Knight's Tale (2001)

Ustası öldükten sonra, bir köylü yaveri olan William Thatcher, onun kimliğine bürünmek için zırhını giymeye karar verir ve kısa süre sonra kendisi için bir şövalye olarak yeni bir kimlik yaratır. Yiyecek ve zafer arzusuyla beslenen, giderek daha fazla turnuvaya katılmaya başlar.

Brokeback Mountain (2005)

Rodeo kovboy Jack ve çiftlik işçisi Ennis, Wyoming'de koyun çobanı olarak işe alındıktan sonra tanışırlar ve yavaş yavaş Brokeback Dağı'nda sarhoş bir gecede tutkulu bir romantik karşılaşmayla sonuçlanan derin bir bağ geliştirirler.

Casanova (2005)

Bir çapkın olan Giacomo Casanova, bir kadına aşık olur ve onunla evlenmek üzere olan bir adam kılığına girmeye karar verir, ancak yakalanır. Bu süreçte ise aşkın anlamını anlar.

Brothers Grimm (2005)

19. yüzyılda Fransız işgali altındaki Almanya'da geçen film, cadıları ve kötü güçleri kovuyormuş gibi yaparak kazanan iki gezgin dolandırıcı Will ve Jacob Grimm'in hikayesini anlatır.

Lords of Dogtown (2005)

Hızla yıldızlığa yükselen üç öncü kaykaycının hayatlarını anlatan biyografik filmde, özel hayatlarında farklı zorluklarla karşılaşan gençlerin kardeşlikleri tehdit altındadır.

Candy (2006)

Bir şair, eroin sevgisini de paylaşan bir sanat öğrencisine aşık olur. İkisi de ilaca olduğu kadar birbirine bağlanır. İlişkileri onları bir unutulma, umutsuzluk ve sonunda kendi kendini yok etme yolculuğuna çıkarır.

The Four Feathers (2002)

Film, savaştan hemen önce alayından istifa eden genç bir İngiliz subayının etrafında dönüyor. Bu nedenle insanlar onu bir korkak olarak görmeye başlar. Sonunda, değerini kanıtlamak için bir göreve gitmeye karar verir.

The Dark Knight (2008)

Ölümünden sonra 2008 süper kahraman filmi 'Kara Şövalye'deki "Joker" rolündeki olağanüstü performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Ledger, filmin vizyona girmesinden bir yıl önce, 2007'de New York Times'a, "Psikopat, toplu katliam yapan, sıfır empatiye sahip şizofren bir palyaço" olarak tanımladığı Joker'i oynamanın fiziksel ve zihinsel olarak yorucu olduğunu söylemişti.

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Ünlü yıldızın son rol aldığı film, Dr. Parnassus'un ve seyircinin ışık ve neşe ya da karanlık ve kasvet arasında seçim yapma fırsatı bulduğu gezici bir gösteri olan "Imaginarium" hikayesini anlatıyor.

Heath Ledger'in hayat hikayesini konu alan "I Am: Heath Ledger" adlı belgesel de 2017 yılında izleyiciyle buluştu.

Nisan'da izlenebilecek en iyi 9 yeni dizi önerisi

Hafta sonu için film önerileri... Nisan 2022'de Netflix'te nostalji var

"Un Homme Qui Dort" (Uyuyan Adam) film incelemesi: Sabır oyununda şansın rolü yoktur!