24 saat içinde geçen 3 film

Zaman sürekli dönüşüm içinde… Sabır eksikliği artıyor ve kaliteli sinemayı özümseme yeteneği gün geçtikçe azalıyor. Kesin olan şu ki; film izlemenin genel duygusu kesinlikle çok değişti. Bu yazıda size 1 günde, yani 24 saat içinde geçen en iyi 3 filmi seçtik.

Akşam.com.tr

Belgin Özdemir

1 günde, yani 24 saatte geçen filmler, farklı bir stille sarmalanıyor ve kesinlikle takdiri hak ediyor. Bazı mücevherleri kaçırmış olabiliriz ama sizin için seçtiğimiz bu 3 filmi listenize ekleyin deriz.

1-VICTORIA (2015)

Gerilim türündeki Almanya yapımı filmin yönetmen koltuğunda Sebastian Schipper oturuyor. "Sürekli çekimde" inşa edilen Almanya yapımı film, Berlin'de yaşayan bir İspanyol vatandaşı olan genç Victoria'nın çalkantılı bir gecesini takip ediyor. Elbette gece masumca başlıyor ama yavaş yavaş soygun ve cinayet içeren uğursuz bir karanlığa dönüşüyor. Heyecan verici bir 24 saat seyirliği Victoria!

2-LA HAINE (1995)

Muhteşem performansların yer aldığı, 24 saatlik bir dilimde geçen, Fransa yapımı çarpıcı bir film La Haine. 1990'lar sonrası Paris'in çeşitli sosyal dokusunda geçen film, her biri farklı etnik kökene mensup üç adamın zihnini ve ahlaki değerlere olan bakış açılarını mercek altına alıyor. La Haine, artan şiddeti ve güvensizliği suçlayan, siyah beyaz bir başyapıt!

3-ROPE (1948)

24 saat, sınırlı bir süre ve bu süreyi en iyi kullananlardan biri kuşkusuz Alfred Hitchcock! ABD yapımı Rope, arkadaşını öldürdükten sonra bir akşam yemeği partisine ev sahipliği yapan adamın evinde geçiyor. Saatler ilerledikçe, şüpheler, eylem yoluyla birbirlerinin üstünlüğüne meydan okuyan iki adama yönelir. Sürekli yapılan ifşaatlar ve gerilimin doruğa ulaştığı ara yollar, Rope'u daima yüksekte tutuyor!

"L'Argent" paraya bakış açınızı değiştirecek!

Ailece seyredilebilecek 5 film