2023'ün şimdiye kadarki en iyi korku filmleri

2023'ün ilk yarısı, mikro bütçeli ücretlerden Hollywood devam filmlerine kadar çeşitli filmlerin manşetlere çıkmasıyla korku için özellikle güçlü bir dönem oldu. Ufukta ''The Exorcist: Believer'', ''Saw 10'', ''Five Nights At Freddy's'' gibi pek çok kışkırtıcı başlık olduğundan, bu listenin yıl sonuna kadar sarsılacağı kesin. Variety, 2023'ün şimdiye kadarki en iyi korku filmlerini sıraladı.

Variety

2023'ün ilk yarısını geride bıraktık. Peki şimdiye kadarki en iyi korku filmleri hangileri, işte yanıtı...

"M3GAN"— Amerika'nın yeni favori katil bebeği bir gişe hissi ve eğlenceli bir tiyatro saati olduğunu kanıtladı.

"Sick" — Pandemi nedeniyle Parker ve en yakın arkadaşı, ailenin göl evinde tek başlarına karantinaya almaya karar verirler, ya da onlar öyle düşünürler.

"The Wrath of Becky" — Bu eğlenceli ve şiddet içeren filmde Lulu Wilson, neo nazileri öldüren 2020 yapımı ilk uzun metrajlı filmin devamında Proud Boy-vari serserileri hedef alan genç suikastçı Becky rolünde.

9. Knock at the Cabin

Küçük bir aile ormandaki tatillerini dört çaresiz yabancı tarafından kesintiye uğratılırken kötülük her köşede pusuda bekliyor ve hepsi de aile üyelerinden biri diğerini öldürmediği takdirde kıyametin geleceğini iddia ediyor.

8. Influencer

Sosyal medya kültürünü şaşırtıcı şekillerde ve tahmin edilmesi imkansız sürprizlerle zekice çarpıtan filmde Emily Tennant, ücretli bir tatil için Tayland'a seyahat eden bir influencer olan Madison'ı canlandırıyor.

7. The Blackening

Yedi arkadaş hafta sonu için bir yere giderler ve kan davası güden bir katille bir kulübede mahsur kalırlar. Korku hayranları için şekerli bir ziyafet olan film, çılgın karakterler ve alışılmış kinayelerdeki zekice kıvrımlarla dolu...

6. Scream VI

Uzun süredir devam eden slasher serisinin 6. bölümü, harika oyuncularla dolu büyük bir sürpriz. Başka bir Ghostface iş başında!

5. Brooklyn 45

Ted Geoghegan'ın tarihi seans gerilim filmi, esasen tek bir odada geçen gerçek zamanlı bir filmden beklenenin çok ötesinde bir tarz ve yürekle dolu.

4. Evil Dead Rise

Aksiyonu ormandan şehre taşıyan "Evil Dead Rise" yabancılaşmış iki kız kardeşin çarpık hikayesini anlatıyor. Kardeşler, ailenin hayal edilebilecek en kabus versiyonuyla yüzleşirken hayatta kalma mücadelesi veriyor.

3. Infinity Pool

Film, psychedelic görüntülerin ve üzücü vahşetin bir karışımı, James'in (Alexander Skarsgård) insanlığını ikinci bir deri gibi değiştirmesini izliyor. 2023'ün iyilerinden...

2. Beau is Afraid

Joaquin Phoenix, sabah, öğlen ve akşam sinirleri onu en iyi şekilde kullanan ünlü Beau'yu oynuyor. Yakın gelecekte harap bir mahallede yaşayan bu üç saatlik canavar, hiciv ve sosyal yorumlarla dolu.

1. Skinamarink

İki çocuk gece yarısı uyandığında babalarının kayıp olduğunu ve evlerindeki tüm pencere ve kapıların kaybolduğunu görürler. Tamamen yeni bir şeye dalmak ve dikkat sürelerini askıya almaya istekli olanlar için bu film, gece işlerin nasıl yürüdüğüne dair algıları değiştirecek!

Bu akıl almaz klasikler bakış açınızı değiştirecek! Mutlaka izlemeniz gereken kusursuz filmler

"Yola çıkmalı" dedirten en iyi yol ve yolculuk filmleri

Her biri sinema tadında! Mutlaka izlenmesi gereken en iyi mini diziler