2023'ün şimdiye kadarki en iyi 16 filmi

Biri, parlak pembe kıyafetleriyle tanınan bir dizi oyuncak bebek hakkında tuhaf bir postmodern komedi. Diğeri, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasını yapan bilim adamının kara kara düşündüren bir biyografisi... Greta Gerwig'in Barbie'si ve Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ı vizyona girdi ve şimdiden sinema salonları hareketlenmeye başladı.

BBC Kültür

Barbie ve Oppenheimer kıyasıya bir rekabete yelken açarken, BBC Culture film eleştirmenleri Nicholas Barber ve Caryn James, Suzume, Polite Society ve John Wick: Chapter 4 dahil olmak üzere yılın şimdiye kadarki öne çıkan filmlerini seçti. İşte, 2023'ün şimdiye kadarki en iyi 16 filmi...

1. Saint Omer

Genç yazar Rama, 15 aylık kızını kuzey Fransa'da bir kumsalda yükselen dalgalara terk ederek öldürmekle suçlanan genç bir kadın olan Laurence Coly'nin davasına katılır. Ancak duruşma devam ederken, sanıkların sözleri ve tanık ifadeleri Rama'ya yöneltilen suçları ve önyargılarımızı sorgulamamıza neden olur.

2. Close

Film, on üç yaşında çok yakın iki arkadaşı izliyor: Léo ile Rémi. Arkadaşlıkları birdenbire bozulunca olanlara anlam veremeyen Léo, Rémi'nin annesi Sophie'ye danışmaya karar veriyor.

3. John Wick: Chapter 4

Başına milyonlarca dolarlık bir bedel ödeyen Wick, içindeki James Bond'u yönlendirerek Paris, Berlin ve Osaka'da dünyayı dolaşarak öldürülmekten kaçmaya çalışıyor.

4. Holy Spider

Ali Abbasi'nin tüyler ürpertici Kutsal Örümcek filmi, 2000 ve 2001 yıllarında İran'ın kutsal şehri Meşhed'de 16 kadını öldüren bir inşaatçının gerçek hikayesine dayanıyor.

5. The Worst Ones

Bir grup genç, mahallelerinde sokağa atılır ve yaz boyunca uzun metrajlı bir filmde oynamak üzere seçilir.

6. EO

Usta Polonyalı sinemacı Jerzy Skolimowski, yedi yıl aradan sinemaya muhteşem bir dönüş yaptı ve hüzünlü bir eşeğin kocaman gözlerinden dünyanın halini beyaz perdeye aktardı.

7. Return to Seoul

20'li yaşlarının ortalarında, bebekken evlat edinilen ve Fransa'da büyüyen Koreli bir kadın olan, Seul'e giderek biyolojik ailesini arar ve beklenmedik bir kimlik duygusu yaşamaya başlar.

8. Infinity Pool

Bir kazadan sonra tatil yaptığı ülkenin karanlık kültürünü keşfeden kaybolmuş bir yazar, büyük bir girdabın pençesine düşer.

9. Polite Society

Ria Khan, ablası Lena'yı yaklaşan evliliğinden kurtarması gerektiğine inanır. Bir kültür çatışmasıne yer veren yapım, yılın en yeni, izlemesi en eğlenceli filmlerinden biri.

10. How to Blow Up a Pipeline

Bu dayanılmaz derecede gergin bağımsız gerilim filmi, Batı Teksas'ta bir petrol boru hattını bombalamayı planlayan eko-aktivist grubunu takip ediyor.

11. Showing Up

Yeni bir sergi açmaya hazırlanan bir heykeltıraş, ailesinin ve arkadaşlarının günlük dramları arasında çalışmaya çalışır.

12. Suzume

Japonya'nın dört bir yanındaki terk edilmiş kasabalardaki sahipsiz kapıların başka bir boyuta açılan kapılar olarak kullanılabileceğini keşfeden Suzume, maceralı bir yolculuğa çıkar.

13. Past Lives

Celine Song'un sevimli, incelikli ilk uzun metrajlı filmi, türün klişelerini reddeden bir aşk hikayesi.

14. Broker

Broker, Hirokazu Kore-eda'nın (Dükkan Hırsızları) önceki filmleri kadar buruk ve incelikli ama aynı zamanda onun en komik, seyircileri en çok memnun eden eseri.

15. The Lesson

Genç bir yazar, efsanevi bir yazarın malikanesinde özel ders verir. Ancak karakterlerin gizli gündemleri ve sırları, bu güzel yüzeyin ima ettiğinden daha karanlık ve daha yanları açığa çıkar.

16. Reality

2017'de FBI ajanları, basına gizli bir belge sızdıran ABD Hükümeti tercümanı Reality Winner'ın evini ziyaret eder! Tina Satter'ın ilk filmi, bir belgesel ve sinir bozucu bir korku filmi arasında bir yerde...

12 burç, 12 iyi film! "Hangi filmi izlesem" diyenler için burcunuzun özelliklerine göre film önerisi

Onlar, görkemli kaybedenler... İnsan doğasını anlatan, düşündürücü ve unutulmaz en iyi filmler

Korku her şeyi değiştirir! Stephen King, "The Mist" filminin sonunu neden sevdiğini açıkladı

"Barbie"nin yönetmeni Greta Gerwig'in mutlaka izlenmesi gereken 5 filmi

Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi Güney Kore dizileri

Mutlaka izlenmesi gereken, 90 dakikadan kısa 5 kara film