2023'te görmek için sabırsızlandığımız filmler

2022'de neredeyse pandeminin etkilerinin yavaş yavaş kalktığı bir sinema sezonu geçirdik. Elbette merakla ve heyecanla 2023'te vizyona girecek filmleri bekliyoruz.

2022'nin nihayetlenmesine saatler kaldı ve 2023 peşimizdeyken, yıl içinde görmek için sabırsızlandığımız filmlere göz atmaya ne dersiniz?

Babylon (20 Ocak)

1920'lerin Hollywood'unda geçen bir dönem filmi olacak olan "Babylon"un yönetmen koltuğunda Damien Chazelle oturuyor. Filmin oyuncu kadrosu ise nefes kesici; Brad Pitt, Margot Robbie, Tobey Maguire...

The Banshees Of Inisherin (3 Şubat)

Martin McDonagh yönetmindeki filmin başrollerinde; Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon ve Barry Keoghan var. Film, uzak bir İrlanda adasında yaşayan iki arkadaşın hayatına odaklanıyor. İçlerinden biri artık arkadaşlıklarını sonlandırmak istediğinde ikili kendilerini tuhaf bir sarmalın içinde bulur.

Infinity Pool (27 Ocak)

Brandon Cronenberg, genç, zengin ve aşık bir çiftin (Alexander Skarsgard ve Mia Goth) tatildeyken eğlenmelerini konu alan üçüncü uzun metrajlı filmiyle beden korku yönetmeni-babasının izinden gitmeye devam ediyor.

Creed III (3 Mart)

Creed filminin üçüncü devam halkası olan yapımın senarist koltuğunda Zach Baylin oturuyor. Filmin başrolünü bir kez daha Michael B. Jordan üstleniyor.

Çığlık 6 (10 Mart)

Scream 6, Ghostface cinayetlerinden kurtulduktan sonra Woodsboro kasabasını geride bırakıp New York'ta yeni bir hayata başkayan dört kişinin hayatına odaklanıyor.

John Wick: 4. Bölüm (24 Mart)

Her nasılsa, hala John Wick'in öldürmediği ve hala onunla savaşmaya istekli kötü adamlar var. Bu pek mantıklı gelmiyor ama Donnie Yen ve Rina Sawayama'nın aksiyona katılma vaadi sorgulanamayacak kadar iyi.

RMN (7 Nisan)

Yerel tatlarla dolu ve 21. yüzyılda belirli bir anın zirvesinde geçen zamansız yabancı düşmanlığının biraz fazla geniş hikayesi olacak bu filmde. Yönetmen koltuğunda Cristian Mungiu'nun oturduğunu söylemezsek olmaz.

Mafia Mamma (14 Nisan)

Film "Büyükbabasının İtalya'daki mafya imparatorluğunu miras alan Amerikalı bir kadını (Toni Collette) anlatıyor. Firmanın güvenilir danışmanının (Monica Bellucci) rehberliğinde, aile şirketinin yeni başkanı olarak kendisininki de dahil herkesin beklentilerine komik bir şekilde meydan okuyor."

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2 Haziran)

Spider-Man: Into the Spider-Verse, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor.

Asteroid City (16 Haziran)

Wes Anderson'ın en son filmi bir aşk hikayesi olarak lanse edildi ve aklınıza gelebilecek her ünlü aktör bu yapımda! Heyecanla beklediğimiz filmde, 1955 dolaylarında kurgusal bir Amerikan çöl kasabasına götürecek bizi usta yönetmen...

Indiana Jones and the Dial of Destiny (30 Haziran)

Her şeyi unuacağız ve Indy'nin hikayesinin gerçek son bölümü gibi görünen şeye odaklanacağız 2023'te! Harrison Ford yine acayip bir gizemin tam merkezinde...

Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part 1 (14 Temmuz)

"Mission: Impossible", ilerledikçe gelişmeye devam eden ender seri... Görevimiz Tehlike serisinin 7. devam halkası olan film, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor.

Lift (2023, Netflix)

2023 sonunda büyük uçak filminin yılı olacak mı? Gerard Butler'ın oynadığı "Plane"in gelişinden yalnızca aylar sonra Netflix bize F. Gary Gray'in birinci sınıf bir suç ekibini konu alan "Lift" filmini sunuyor.

Barbie (21 Temmuz)

2023 yazının sinematik olayı olabilir bu film! Margot Robbie ve Ryan Gosling mükemmel bir prodüksiyonla destekleniyor ve ortaya harika bir film çıkabilir, bizden söylemesi.

Oppenheimer (21 Temmuz)

Usta yönetmen Christopher Nolan bu kez atom bombasının babası, ölümün yapıcısı, dünyaların yok edicisi J. Robert Oppenheimer'ı taşıyor beyaz perdeye. Cillian Murphy, gerçek efektler ve IMAX sinematografisine hazır olun!

Dune: İkinci Bölüm (3 Kasım)

Denis Villeneuve'ün uyarlaması, Paul Atreides'in çıkış öyküsünün ikinci yarısıyla devam edecek. Timothée Chalamet ve Austin Butler'ın nihai Z Kuşağı gönül yarası unvanı için ölümüne düello yapmasıyla sona ereceğine söz veriyor.

Açlık Oyunları: Ötücü Kuşların ve Yılanların Baladı (17 Kasım)

İlk filmi 2012'de gösterime giren Açlık Oyunları serisi, 2015'e kadar sürdü ve toplamda dört filme ulaştı. Açlık Oyunları'nın öncesini anlatacak Kuşların ve Yılanların Şarkısı, Başkan Snow'un gençliğini konu alacak.

Killers of the Flower Moon (2023-Apple)

1920'lerde, kurbanların kabile topraklarının altında bir petrol nehri keşfedildikten kısa bir süre sonra, Oklahoma'da birkaç zengin Osage insanının öldürülmesini yeniden ele alıyor film. Martin Scorsese yönetiyor ve Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Brendan Fraser servet harcanan gerçek suç destanında boy gösteriyor.

The Killer (2023-Netflix)

David Fincher başka bir Netflix filmiyle geri dönüyor! Alexis Nolent'in aynı adlı Fransız çizgi roman serisine dayanan Andrew Kevin Walker tarafından yazılan neo-noir aksiyon gerilim filminde Michael Fassbender katil rolünde...

Leave the World Behind (2023-Netflix)

Long Island tatili iki yabancının gelişiyle kesintiye uğrayan bir aileyi anlatıyor. Sam Esmail, Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, "Industry" çıkış yapan Myha'la Herrold, Kevin Bacon ve Farrah Mackenzie'den oluşan bir oyuncu kadrosuyla bu filmi beyaz perdeye uyarlıyor.

How Do You Live? (2023)

Hayao Miyazaki çocukluğundan beri kendisinde yankı uyandıran 1937 tarihli bir romanı beyaz perdeye taşımak içim emeklilikten vazgeçti, daha ne olsun!

2023'ün en çok beklenen dizileri