2023'e soğuk bir başlangıç! ''Solgun Mavi Gözler'' (The Pale Blue Eye) filmi karmaşık bir suçlu avına çıkarıyor

Gizem ve korku hayranıysanız ve dönem filmlerini seviyorsanız ''Solgun Mavi Gözler'' (The Pale Blue Eye) tam size göre! Scott Cooper'ın yönettiği, Christian Bale'in başrolünde olduğu, korku ve gerilim unsurlarını ustaca harmanlayan dönem filmi, Louis Bayard'ın 2003 tarihli kitabından uyarlandı.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Christian Bale'in başrolünde yer aldığı "Solgun Mavi Gözler" (The Pale Blue Eye) Netflix'teki yerini aldı. Kitap uyarlaması olan gizem filmi, atmosferiyle büyülüyor.

Film, 1830'ların New York'unda geçiyor ve kıdemli Dedektif Augustus Landor'un Amerikan Askeri Akademisi'nde bir dizi öğrenci cinayetini araştırmak üzere tutulmasını konu alıyor. Dünyadan bıkmış dedektif, öğrencilerin yavaş yavaş açılması için uğraşırken, cinayet soruşturmasına yardımcı olması için alışılmadık bir yardımcı, bir öğrenci alır. Ona yardım eden bu genç adam, ünlü ürkütücü usta yazar Edgar Allan Poe'dan başkası değildir!

Belli ki, 2023'e gotik bir atmosfer, cinayet gizemi ve soğuk bir başlangıç yapacağız... Hudson Highlands'de karlı bir kış mevsiminde geçen tarihi kara film, genç Edgar Allan Poe'nun kurgusal ama gerçeklik payı olan yaşamını hayal ediyor ve bunu yaparken sinemaseverlere seyir zevki yüksek bir dedektiflik hikayesi sunuyor.

"Solgun Mavi Gözler" (The Pale Blue Eye), 6 Ocak'tan itibaren Netflix'te evlerimize konuk olacak.

Bu liste hiçbir yerde yok! 2022'nin en iyi 10 filmi

2023'te görmek için sabırsızlandığımız filmler