2022'nin şimdiye kadarki en iyi korku filmleri

Variety, korku filmi severler için 2022'nin şimdiye kadarki en iyi filmlerini listeledi. Seyirciyi ikiye bölen ''Crimes of the Future'' ise seçkinin ilk sırasında!

Variety

2022, korku filmleri açısından pek şanslı bir yıl olmayabilir. İşte, 2022'nin ilk 6 aylık döneminin en iyi korku filmleri...

8. Fresh

Bu romantik komediye dönüşen yamyam kabusta Daisy Edgar-Jones ve Sebastian Stan başrolde. Stan, en son insan eti kaynağı için biraz fazla düşen yasadışı bir satıcı olarak harika bir şekilde raydan çıkıyor. Edgar-Jones, bir kaçışa liderlik etmeye çalışan kadın olarak huysuz çok iyi! "Taze", acı bir tat ile adaleti dağıtan şiddetli bir dorukta bile asla gücünü kaybetmeyecek bir korku filmi...

7. The Cursed

"Köpek" ve "Uncharted" gibi en sevilen filmlerin karşısındaki teatral bir yayın nedeniyle suç olarak gözden kaçan bu 1900'lerin başlarındaki kurt adam hikayesi, klasik mitolojiyi bazı korkutucu yeni vizyonlarla yeniden harmanlıyor. Kelly Reilly, lanetli bir çocuğun annesi olarak farklı bir vitese geçiyor ve Boyd Holbrook, karanlık bir geçmişi olan bir kurt adam avcısı kadar sağlam.

6. Men

Alex Garland'ın en son kabusu, erkeklerin kadınları kontrol etmesi ilgili fazlasıyla güncel bir masal. Kocasının intiharından sonra İngiliz kırsalında tatil yapan bir kadın olarak Jessie Buckley filmin en büyük artısı. Men, toplumsal cinsiyet dinamikleri hakkında çok az fikir verse de, gerilimi yükseklere çıkaran bir seyirlik sunuyor. Ve inanılmaz derecede bölücü ve tuhaf bir son sahneyle hafızalarda kalacak!

5. Scream

"Scream" serisini beklenenden daha iyi bir yeni bölümle izledik bu yıl. Eski karakterler (Courteney Cox, David Arquette ve Neve Campbell), yol boyunca birçok bükülme ve keskin bir genç oyuncu kadrosuyla (Melissa Barrera, Jenna Ortega ve Jack Quaid dahil) ekran zamanını paylaşıyor. Geçmişe fazla takılmadan rahatça izleyebiliriz...

4. X

Modern korkunun en çekici auteurlerinden biri olan Ti West, 2013'teki "The Sacrament"ten bu yana ilk korkutucu özelliğiyle beyaz perdeye geri döndü ve beklemeye değdi. Bir minibüs dolusu insan bir sonraki filmlerini muhafazakar yaşlı bir çiftin misafirhanesinde gizlice çektiği bir "Texas Chainsaw Massacre" remiksi, kan ve sürprizler hızla geliyor.

3. Watcher

"It Follows"taki çıkışından 8 yıl sonra Maika Monroe, kariyer odaklı kocasını desteklerken amaçsız, Bükreş'te yaşayan yalnız bir göçmen Julia olarak rol alıyor. Caddenin karşısındaki birinin onu izlediğine ve mahallede peşinden giderek daha cesur hale geldiğine ikna olmuş durumda... "İzleyici", yazar ve yönetmen Chloe Okuno'nun "Arka Pencere" sonrası hikayesinin renklerini bulandırıyor ve şehirde yaşayan bir kadının zayıf noktalarını gözler önüne seriyor.

2. The Black Phone

"Siyah Telefon"da çocuklar psikotik bir kötü adamı yenmek için doğaüstü yeteneklerle boğuşuyor. "The Grabber"ın (Ethan Hawke) 70'lerin Colorado'sunda çocukları kaçırdığı bir Joe Hill kısa öyküsünün bu uzun metrajlı uyarlaması geçer not aldı izleyiciden. Usta oyuncu Hawke, daha fazla görünmek için yalvaran ürkütücü bir fiziksel performansla, sık sık maskelenen Grabber olarak oldukça iyi!

1. Crimes of the Future

David Cronenberg'in vücut korku filmi oldukça garip! Viggo Mortensen'in, ortağının (Léa Seydoux) esir izleyiciler için cerrahi olarak çıkardığı harap bir dünya geleceğinde fazladan organ yetiştiren bir adam olarak izlediğimiz filmde, hükümet işe karışmaya başladığında her şey karmaşıklaşıyor ve bir süper hayran dünyası, suikastçılar ve plastik çöp kutuları yiyen çocuklarla tanışıyoruz.

Senaryosunda "kurban" teması bulunan 3 iyi film

Sizi koltuğunuzun kenarında tutacak, gerilimi yüksek 3 iyi suç dizisi

Tekrar tekrar izlenir! 90'lı yılların en iyi ve unutulmaz filmleri