2022'nin şimdiye kadarki en iyi 10 filmi

2022'de vizyona giren hangi filmler izlemeye değer? Variety eleştirmenleri Peter Debruge ve Owen Gleiberman, 2022'nin ilk altı ayına bakıyor ve en çok göze çarpan film mücevherlerini seçiyor.

2022'nin şimdiye kadarki en iyi 10 filmini merak ediyorsanız Variety'nin listesini mutlaka okumalısınız. İşte eleştirmenlerin yorumuyla 2022'nin en iyi filmleri...

The Batman

Şimdiye kadar yapılmış en büyük çizgi roman filmi olabilir. "The Batman", "Chinatown" ile karşılaştırmakta tereddüt etmeyeceğim bir drama! Gece yarısı kadar karanlık varoluşsal huzursuzluk havasında başarılı olan, o kadar baş döndürücü ve sürükleyici, karmaşık bir labirent. Robert Pattinson, baş karakteri, geçmişinin hayaletleri tarafından o kadar inandırıcı bir şekilde eziyet çeken bir adam olarak oynuyor ki, artık Bruce Wayne olmak bile istemiyor.

Beba

Herkesin anlatmaya değer bir hikayesi vardır, ancak çok azı deneyimlerini onu hak eden bir filme dönüştürecek perspektife veya doğal sinema anlayışına sahiptir. Rebeca Huntt, yönetmenin kendi sesinde bir araya getirilmiş röportajlar, arşiv görüntüleri ve canlandırmadan oluşan sofistike bir karışım olan genç ama dünyevi anılarını oluşturan materyali düzenlemek için yaklaşık 8 yıl harcadı! Huntt, Afro Latina bir kadın olarak yaşam deneyimini alıyor ve kimlik, kendini ifade etme ve duyulma hakkı hakkındaki pek çok sorusunu taze ve orijinal yollarla tercüme ediyor.

Catch the Fair One

Film, yerli bir kadın boksörü (filmin yazarlarından Kali Reis) takip ediyor. Eski bir şampiyon boksör, kayıp kız kardeşini aramaya başladığında hayatının mücadelesine girişir. Bu gerilimin tonu, kasvetli ve alaycı olabilir, ancak hikaye, tüm hayatı boyunca sisteme karşı savaşan bir karakter olarak, şimdiye kadarki en zorlu rakibine odaklandığından, nihayetinde bir kurtuluştur.

Good Luck to You, Leo Grande

Emma Thompson en iyi rollerinde o kadar harika bir hava veriyor ki, dul ve emekli, hayatının geç saatlerinde tüm yaygaraların ne hakkında olduğunu araştırmaya karar veren Nancy Stokes olarak kıvranmasını izlemek çok keyifli. Yönetmen Sophie Hyde, iki oyuncunun da samimi, anlaşılır senaryosunu taşıyacaklarına güveniyor.

Happening

Yönetmen Audrey Diwan'ın bu filmi; inatçı bir öğrenciyi (Anamaria Vartolomei) bir kafa karışıklığı ve korku döneminden geçen 1960'ların temel düzeyindeki dramasını yönlendiren bir ders adeta. Geçen yıl Venedik'in en büyük ödülü için "Power of the Dog" ve "Spencer"ı geride bırakan film, seyirciyi Fransa'da kürtajın yasa dışı olduğu bir zamana götürüyor.

Hello, Bookstore

AB Zax'in belgeseli, Lenox, Massachusetts'teki sevilen bağımsız bir kitapçının hayatını ve kaderini takip ediyor ve bu nedenle, dijital/kurumsal bağımsız kitapçıların aziz ve güvencesiz durumu hakkında daha büyük bir açıklamaya genişleyen türden bir film olmasını bekleyebilirsiniz. Film, 86 saygılı dakika boyunca, mekandan bir kez bile ayrılmadan, yanıltıcı derecede sessiz bir kitapçının kuytularına bakar.

Hustle

Adam Sandler, zorlu bir İspanyol süperstar keşfettikten sonra oyuna geri dönen yorgun bir izci olarak, "Jerry Maguire" ile "Rocky" ile tanışan bir karakteri oynuyor. Övgüleri kabul eden Netflix filminde, yeni bulunan bir amaç ile beslenen Stanley, her ikisinin de başarabileceğine inandığı için Bo'yu NBA'e hazırlamayı kendine görev edinir.

Navalny

Daniel Roher'in Vladimir Putin'e karşı ayaklanan, 2017 başkanlık seçimlerinde ona meydan okuyan, onun tarafından zehirlenen (ama hayatta kalan) Rus muhalefet lideri Alexei Navalny hakkındaki olağanüstü, sürükleyici bir gerilim belgeselini izlediğinizde çok şey geçecek aklınızdan.

Playground

Belçikalı yönetmen Laura Wandel, bir çocuğun beyninin zorbalığı nasıl işlediğine dair bu basit ama derin bakışla izleyicileri yedi yaşındaki bir kızın göz seviyesine indiriyor. Okul bahçesinde kendisini bekleyen karmaşık dinamiklerin altında ezilmiş, çok hayran olduğu ağabeyinin yaşıtları arasındaki ilkel güç oyunlarından nasıl etkilendiğini anlamaya çalışan bir kız görüyoruz. Bu dürüst, sarsıcı film, yetişkin dünyasının bir mikrokozmosu olarak hizmet ediyor.

Top Gun: Maverick

Hayır, orijinal "Top Gun" kadar mükemmel bir film değil. Yine de "Maverick" nostaljimize dokunmaktan daha fazlasını yapıyor. Film, çok heyecan verici derecede gerçek olan alçaktan uçan savaş sahneleri sunuyor ve Tom Cruise hâlâ doğru şeylere sahip yaşlanan bir akıl hocası olarak nefis bir yetenek!

Kate Winslet, "Trust" romanından uyarlanan dizide başrolde

Tekrar tekrar izlenir! 90'lı yılların en iyi ve unutulmaz filmleri

Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın'ın en iyi ve unutulmaz filmleri