2022'nin en iyileri ve en kötüleri

2022'yi geride bıraktık... 2023'e adım attığımız ilk günlerde henüz geride bıraktığımız yılın sinema alanında kazananlarını ve kaybedenlerini merak ediyor musunuz? İşte, 2022'nin en iyileri ve en kötüleri!

AV Club

Şaşırtıcı bir 2022 değildi belki ama Maverick'in yeniden doğuşu, Johnny Depp-Amber Heard davası ve Morbius gibi düşüşlere kadar pek çok şey yaşadık. AV Club 2022'nin en iyilerini ve en kötülerini sıraladı...

En İyi: Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick sadece yazın filmi değildi. Toplamda ABD'de 700 milyon doların üzerinde hasılat yaparak tüm zamanların en çok hasılat yapan beşinci filmi oldu. 60 yaşında hala çocuksu olan Tom Cruise, kendini beğenmiş, yetenekli Top Gun pilotu Maverick karakterine geri döndü.

En Kötü: Jurassic World Dominion

Yönetmen Colin Trevorrow absürt aksiyon sahneleri ile kağıt inceliğinde karakter gelişimini, minimum diyalogu bir araya getirdi ve Sam Neill, Laura Dern ve Jeff Goldblum'un gerçekten heyecan verici yeniden bir araya gelişini tamamen boşa harcadı.

En İyi: Better Call Saul'daki Kim Wexler

2022 Emmy Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandığı için Julia Garner'ı suçlamak zor; Ozark'ın son sezonundaki performansı muhteşemdi. Ama yine de Rhea Seehorn'un Better Call Saul'daki Kim Wexler rolündeki inanılmaz çalışması için ödülü eve götürmemiş olması acı verici.

En Kötü: Killing Eve 4. sezon

Killing Eve'in dizi finali, Emmy adayı drama tarafından önceki sezonlarda belirlenen standartların şok edici bir şekilde gerisinde kaldı. 4. sezon, aceleye getirilmiş, gülünç derecede karmaşık bir sonuçtan çok daha iyisini hak ediyordu.

En İyi: Elvis'te Austin Butler

Austin Butler'ın Elvis'teki unvan rolüne olan bağlılığı hakkında çok şey söylendi ve bunun nedenini görmek kolay: bir aktör nadiren tarihi bir figürü bu kadar tam olarak somutlaştırır.

En Kötü: Elvis'teki Tom Hanks

Usta oyuncu Tom Hanks çok şaşırtıcı derecede kötüydü! 2022 onun yılı değildi belki ama Wes Anderson'ın 2023 yapımı Asteroid City ile Hanks'in gidişatını değiştirebileceğini umuyoruz...

En iyi: Euphoria'da Zendaya

HBO dramasının ikinci sezonu Ocak ayında başladı, bu da Zendaya'nın ödüllü performansını yılın başlarında belirlediği anlamına geliyor. Eylül ayında ikinci Emmy'sini -bunu yapan en genç aktör- kazanmasına şaşmamalı.

En Kötü: Kardashians

En sadık destekçilerinin çoğu bile, en son TV girişimleri The Kardashians ile markalarını çok ileri götürdüklerini hissettiler. Reality hayranları, neden şovu yaptıklarını bile sorguladı.

En İyi: Avatar: Suyun Yolu

Avatar: The Way Of Water'ın gişe başarısı tartışılabilir olsa da filmin gerçekten bir zafer olduğu inkar edilemez. Sinemaseverler Pandora'ya akın etmeye ve gözlerine Pandora'da ziyafet çekmeye devam edecekler.

En Kötü: Işıkyılı

Lightyear piyasaya sürüldüğünde, Pixar için nadir görülen bir yanlış adım gibi görünüyordu. Film gişede düşük performans gösterdi ve eleştirmenler tarafından da çok ıskalandı.

En İyi: Stranger Things 4. sezon

Stranger Things 2022'de gerçekten hız kazandı. Dizinin dördüncü sezonu,Max rolündeki Sadie Sink ve Vecna'daki leziz ürkütücü kötü adam da dahil olmak üzere tüm başrollerin güçlü performansları sayesinde yedi milyar dakikalık izlenme sayısına ulaşarak bir Netflix rekoru kırdı.

En kötüsü: Morbius

Her açıdan gerçekten berbat bir film, çıta bu kadar düşükse Hollywood'da yapmanın ne kadar kolay olduğunu merak etmenize neden oluyor. Daha iyi bir senaryo yazmak, daha iyi aksiyon yönetmek veya daha güçlü CGI tasarlamak herhangi biri için ne kadar zor olurdu? Morbius olan ekran felaketine bakılırsa cevap hiç de zor değil gibi görünüyor.

En İyi: The Bear'ın tek seferlik bölümü

The Bear'ın tek seferlik bölümü üzerinde düşünmek için altı ayımız daha vardı ve evet, bu yıl hala televizyonda gördüğümüz en etkileyici şeylerden biri. The Bear'ın ilk sezonunun sondan bir önceki bölümü, rahat bir sabah gevezeliğiyle başlar ve sağır edici bir kırılma noktasına gelir; hepsi Chicago'daki bir İtalyan sığır lokantasının sıkışık sınırları içindedir ve hepsi tek bir çekimde yakalanır.

En Kötüsü: Johnny Depp/Amber Heard davası

Johnny Depp ve Amber Heard davasıyla hepimiz kaybettik. Başından beri, iki kişinin kişisel travmalarını kamusal bir tartışmaya dönüştüren bir medya sirkiydi. Ve şimdi, öte yandan, burada hala öğrenilecek pek bir şey yok!

En İyi: Guillermo del Toro'nun Pinokyo'su

Del Toro, çocukları düşünerek bir film hazırladı, ancak kesinlikle çocuklar için değil! Medyanın çocukları küçük gördüğü bir ortamda del Toro cesurca bir şey söylüyor: Çocuklar insandır ve zekidir.

En Kötüsü: Disney'in Pinokyo'su

Robert Zemeckis'in yönettiği ve Tom Hanks'in oynadığı bir film için garip bir çıkıştı ve Disney'in bunu neden halının altına itmeye çalıştığı anlaşıldı: Çok iyi değildi. Ve şimdi Guillermo del Toro'nun anında klasik versiyonuna sahip olduğumuza göre, geriye dönüp bakıldığında daha da kötü.

Bu liste hiçbir yerde yok! 2022'nin en iyi 10 filmi

2023'te görmek için sabırsızlandığımız filmler

2023'ün en çok beklenen dizileri