2022'nin en iyi ve yüksek puanlı 15 dizisi

Aksiyon, bilim kurgu, dram, komedi, gerilim ve daha fazlası! 2022 yılında hemen her türde dizi kazandırıldı küçük ekrana. 2022'nin en yeni ve en iyi 15 dizisini sizler için listeledik.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

"Severance"tan "1899"a, kaçırmak istemeyeceğiniz en iyi 2022 yapımı yabancı diziler bu listede...

1. Severance (Apple TV+ - IMDB 8.7)

Mark Scout, Lumon Industries'te, çalışanları kıdem tazminatı prosedüründen geçen ve hatıralarını, iş ve özel yaşamları arasında cerrahi olarak bölen bir ekibi yönetiyor. 2022'nin bu iddialı ve ürkütücü dizisinin ikinci sezon onayını kaptığını belirtelim.

2. Andor (Disney+ - IMDB 8.4)

Star Wars filmi Rogue One'deki olaylardan beş yıl önce Cassian Andor karakterini takip eden dizide; tehlike, aldatma ve entrikalarla dolu bir çağda Cassian'ın dönüşümünü izleyeceksiniz.

3. Pachinko (Apple TV+ IMDB 8.4)

Bu 20. yüzyıl destanı; Koreli bir ailenin üç kuşak boyunca hayatını ve tonlarca tarihsel kaygıyı anlatıyor. Üstelik bunu yaparken, Japonya'nın zorunlu işgalinin Kore üzerindeki etkilerinden çekinmiyor.

4. The Bear (Hulu/Disney+ IMDB 8.4)

Fine dining dünyasından genç bir şef, ailesinin sandviç dükkanını işletmek için Chicago'ya döner. Carmy, küçük işletmelerin inatçı personelle dolu mutfağını ve gergin ailevi ilişkileri için ticaret yapmanın ruh ezici gerçekliğini dengelemek zorundadır.

5. Bad Sisters (Apple TV+ - IMDB 8.3)

Eğlenceli ve zekice yazılmış dizi; anne ve babalarının ölümüyle kardeşlik bağlarını güçlendiren ve birbirlerini her zaman koruma sözü veren Garvey kardeşleri takip ediyor.

6. Julia (HBO Max - IMDB 8.3)

Simge haline gelen şef Julia Child ile tanışın. Samimi ve gerçek dizi Julia'nın olağanüstü hayatından ve yemek televizyonunu icat eden The French Chef adlı programından esinleniyor.

7. First Love (Netflix - IMDB 8.2)

İlk aşklarıyla 1990'ların sonlarında tanışan, 2000'lerde büyüyen ve aradan geçen yirmi küsur yıla rağmen ilişkilerini unutulmaz kılan şeyin ne olduğunu keşfederek günümüze kadar uzanan genç bir çiftin izini sürüyor dizi.

8. 1899 (Netflix - IMDB 7.8)

Alman epik dönem gizem - bilim kurgu dizisi, New York'a giden bir göçmen gemisinin rotasını değiştirdiğinde, şaşkın yolcuları için akıl almaz bir bilmecenin ortaya çıkışını hikaye ediyor. Kasım'da prömiyer yapan dizinin arkasında "Dark"ın yapımcıları var.

9. Am I Being Unreasonable? (BBC - IMDB 7.8)

"Takıntılı arkadaşlık, annelik paranoyası ve ölü bir kedi hakkında çarpık bir komedi gerilim serisi!" Bu komik ve çılgın dizide; Nic, kimseyle paylaşamayacağı bir kaybın yasını tutuyor ve nu sadece çok sevdiği oğlu Ollie ayakta tutuyor. Ama Jen şehre geldiğinde hayatı değişiyor!

10. The Devil's Hour (Prime Video - IMDB 7.7)

Suç, dram, gerilim ve bilim kurgunun mükemmel karışımı "The Devil's Hour" (Şeytanın Saati), kıvrımlı zaman yolculuğu eşliğinde gözünüzü kırpmadan izleyeceğiniz bir psikolojik drama evriliyor.

11. Slow Horses (Apple TV+ - IMD 7.7)

Mick Herron'un aynı adlı romanından uyarlanan yeni bir casus gerilim dizisi, kariyerlerini sonlandıran hataları nedeniyle MI5'in çöplük departmanı olarak hizmet veren İngiliz istihbarat ajanlarından oluşan bir ekibi takip ediyor.

12. The Sandman (Netflix - IMDB 7.7)

Yıllarca süren tutsaklığın ardından Düşler Kralı Morpheus, ondan çalınanları bulup gücünü geri kazanmak için dünyalar arasında bir yolculuğa çıkar. Karışık yorumlar alan diziyi açık bir fikirle izlemeniz önerilir...

13. Shining Girls (Apple TV+ - IMD 7.5)

Bir tutam bilimkurgu dokunuşuyla şaşırtan "Shining Girls"de, şiddetli bir saldırının onu sürekli değişen bir gerçeklik içinde bırakmasından seneler sonra Kirby Mazrachi, şimdiyi anlamak ve geçmişiyle yüzleşmek için deneyimli bir muhabirle birlikte çalışmaya başlar.

14. Station Eleven (HBO Max - IMDB 7.6)

Emily St. John Mandel'in aynı adlı bilim kurgu romanından uyarlanan mini dizi, büyük bir salgın sonrası hayatta kalan bir grup insanın başından geçen olayları anlatırken, her sonun bir başlangıç olduğunu vurguluyor.

15. Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (Netflix - IMDB 7.1)

Guillermo del Toro'nun Merak Dolapları'nı karıştırmak isteyenler için bulunmaz fırsat! Usta yönetmenin; görsel olarak büyüleyici, tüyler ürpertici bir korku koleksiyonundaki sekiz terör öyküsünde tuhaf kabuslar gözler önüne seriliyor.

"Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven" (Glass Onion: A Knives Out Mystery) filmi gişeyi sarstı

Aralık ayında izlenecek 10 iyi film

Karşı konulması imkansız bir altın çağ klasiği Kazablanka (Casablanca) filmi 80 yaşında