2022'nin en iddialı ve ürkütücü dizisi ''Severance'' (Kıdem Tazminatı) zihninizi açacak ve bağımlılık yapacak!

Apple TV+ Ben Stiller tarafından yönetilen, iddialı ve ürkütücü bir bilim kurgu dizisi yayınladı. ''Severance'' (Kıdem Tazminatı) 2022'nin en etkileyici, özgün ve zihin açıcı bir işyeri komedi-draması olabilir! Peki, ''Severance'' ne anlatıyor? Gelin, dizinin konusuna ve dinamiklerine yakından bakalım.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Distopik bir işyeri komedi-draması olan "Severance" (Kıdem Tazminatı) yılın en iddialı seyirliği! Eve iş getiren ya da işyerine ev halini taşıyan insanlar için ufuk açıcı ve ürkütücü bir gösteri üstelik. Sizler için, henüz iki bölümü yayınlanan bu dizinin hikayesini mercek altına aldık.

Lumon Industries'de, veri girişi yapan Mark (Adam Scott) ve meslektaşlarının tümü, iş benliklerini evdeki benliklerinden ayıran bir prosedürden geçtiler. Yani ev hayatı ile iş hayatı tamamen birbirinden ayrılıyor, iş yerindeyken ev hayatına dair hiçbir bilgi ve anı barındırmıyor çalışanlar. Beyne yerleştirilen "Lumon ayrılma çipi" sayesinde, işten çıkıp eve dönen çalışanlar, iş hayatına dair her şeyi de unutuyorlar. Ki şirketin ne yaptığı da bilinmiyor. Tuhaf iş-yaşam dengesine hoş geldiniz!

Dizi ilerledikçe, bir benliği oluşturan şeyin aslında nelerden ibaret olduğu, seçimlerimizin sonuçları, kendimizi onarma biçimlerimiz hakkında sorular çoğalıyor ve zihin oyunlarımız başlıyor. Ben Stiller'ın komik ve incelikli dokunuşları ise diziyi bir an bile düşürmüyor.

Bu iddialı ve kaliteli dizinin oyuncu kadrosunda; Adam Scott, John Turturro, Christopher Walken, Patricia Arquette, Britt Lower gibi usta isimler var. Biraz karmaşık, gizemli ve yavaş bir anlatı içerse de, "Severance" (Kıdem Tazminatı) bağımlılık yapacak kadar özgün ve 2022'nin kesinlikle en iddialı dizisi!

Aklınızdan çıkmayacak! Zeki insanlar için yapılmış en iyi ve akıllı 10 film!

The Little Foxes (Küçük Tilkiler): Kapitalizmin gölgesinde bir hırs ve yozlaşma draması!

Güzel kokan ve iz bırakan 4 film...