2021'in öne çıkan 3 filmi

2022 yılını yarıladığımız şu günlerde 2021 yapımı dikkat çeken 3 iyi filmi sizler için kaleme aldık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

"Bugün ne izlesem" diyenler için 2021 yılının öne çıkan 3 filmini seçtik.

Judas and the Black Messiah - IMDB 7.4

1960'ların sonlarında Chicago'da Kara Panter Partisi'nin Illinois bölümünün başkanı olan Fred Hampton'ın, bir FBI muhbiri olan William O'Neal'a ihanetini konu alan film, adı tarih kitaplarından silinemeyecek bir devrimci hakkında... Biyografik suç filmlerini sevenler için "Judas and the Black Messiah" iyi bir seçim!

A Hero (Bir Kahraman) - IMDB 7.5

2021 Cannes Film Festivali'nde Grand Prix kazanan film, borcunu ödeyemeyen Rahim'in hapisten izinle çıktığı 2 günün izini sürer. Alacaklısını, toplamın bir kısmının ödenmesine karşı şikayetini geri çekmeye ikna etmeye çalışan Rahim için işler planlandığı gibi gitmez. Asghar Farhadi'nin bir başka büyüleyici ve ahlaki açıdan karmaşık karakter çalışmasını kaçırmayın.

Petite Maman (Küçük Anne) - IMDB 7.4

Yakın zamanda büyükannesini kaybeden 8 yaşındaki Nelly'nin yaşamının ardından, travmaya, acıya ve yokluğa şefkatli adımlarla yaklaşıyoruz. Çocukluk kederi ve hafıza hakkında zarif dokunuşlar sunan Fransız yönetmen Céline Sciamma, veda etmenin ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. Bu gerçekçi ve mütevazı film izlenmeyi hak ediyor.

Netflix'te hafta sonu izlenebilecek en iyi 10 dizi

Jean-Louis Trintignant 91 yaşında hayatını kabetti