2021'in en iyi 5 animasyon filmi

2021 yılı şaşırtıcı bir şekilde animasyon dünyasında bol bol vizyona sahip bir yıl oldu. Hatta Encanto, Vivo, Sing 2, Belle ve On-Gaku: Our Sound gibi animasyon müzikallerle dolup taştı. Netflix ise The Mitchells vs. The Machines ve The Summit of the Gods adlı son derece popüler hale gelen iki animasyon filmi seyirciyle buluşturdu. İşte, 2021 yılından 5 iyi animasyon filmi...

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Animasyon filmler açısından 2021 bereketli geçti. Pek çok film vizyona girdi, hatta haftalarca zirvede yer aldı. Bu filmler sadece popüler olmakla kalmadı, aynı zamanda tüm izleyiciler tarafından da saygı gördü. 2021'in en iyi 5 animasyon filmini sizler için kaleme aldık.

ENKANTO: SİHİRLİ DÜNYA

Encanto, özel güçleri olan bir ailenin hikayesini konu ediyor. Ailede şaşırtıcı bir biçimde yalnızca bir kişinin sihirli güçleri yoktur. Gizemli bir şekilde sihirli gücü olmayan kişi evin genç kızıdır. Encanto, önemli mesajlar içeren ve klişeleri kıran çok keyifli bir film. Enkanto: Sihirli Dünya, vizyona girdiği 2021 yılında haftalarca gişenin zirvesinde yer almıştı.

THE SUMMIT OF THE GODS (DÜNYANIN ZİRVESİ)

The Summit of the Gods, Jiro Taniguchi'nin aynı adlı bir mangasına dayanan bir Fransız animasyon draması. Bu filmi 2021'in en önemli filmlerinden biri yapan şey, tutku ve saplantının karşılıklı etkileşimi ve bunun bir adamın hayatındaki etkisi... Dağlarla ilgili olduğu kadar araştırmacı gazetecilik üzerine bir animasyon var karşımızda. 90 dakikalık film, sizi güzel tuvaller ve rekabetçi ruh hakkında tüyler ürpertici bir anlatı ile ödüllendiriyor.

BELLE (GÜZEL)

Mamoru Hosoda'nın Belle'i 2021'in en çok beklenen uzun metrajlı animasyon filmiydi. Belle, sanal gerçekliğin fütüristik çağında geçen klasik bir masalın yorumu ve kimliğin görünümle ilişkisini araştırıyor. Bir bakışın bile algıyı nasıl etkilediği, gerçekliğin sosyal medyanın etkisine nasıl açık hale geldiği ve insanlığın olanlardan nasıl etkilendiği bu filmde incelenen sorulardan...

JOSEE, THE TIGER, AND THE FISH

Kotaro Tamura'nın klasik bir Japon hikayesinin anime uyarlaması, muhteşem tasarımlarla işlenmiş tatlı bir küçük melodramın tüm unsurlarına sahip! Amansız mücadelesi yüzünden huysuzlanan bir engellinin ve aşırı hoşgörülü bir bakıcının bu öyküsü, engelli bireyin mücadelelerine, travmalarına ve yaşadıkları zorluklara dayanıyor.

THE MITCHELLS VS. THE MACHINES (AİLEM ROBOTLARA KARŞI)

Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmeyi başarınca, ailesi de yolculuğa eşlik eder. Keyifli bir şekilde yola koyulan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir. The Mitchells vs. The Machines tek bir baş karaktere değil, işlevsizlikle dolu ve yine de sevgiyle bağlı bütün bir aileye odaklanan canlandırıcı bir animasyon. Netflix'te geçen yılın en çok sevilenlerinden oldu.

Burcuna göre hangi korku filmi karakterisin?

"Keşke daha önce seyretseydim" diyeceğiniz 1957 yılından 5 kült film!

Hafta sonu için 5 farklı ve müthiş gerilim filmi önerisi!

Güzel kokan ve iz bırakan 4 film...