20. yüzyıldan 5 harika kara komedi filmi

Gerçek ile absürtün karıştığı nice güzel film var. “Bugün ne izlesem diyenler” için işte 5 harika kara komedi filmi önerisi…

High on Films

20. yüzyıldan günümüze uzanan 5 iyi kara komedi filmini merak ediyorsanız haberimizi okumaya devam edin.

DEATH BECOMES HER (ÖLÜM KADINA YAKIŞIR-1992)

Şeytanla bir anlaşmanın yapıldığı Dorian Gray'in Portresi'ne benzeyen bir Faust masalı olan film; tuhaf ve doğaüstü bir komedi. Bedensel korku ile peri masalı unsurlarını birleştiren "Ölüm Kadına Yakışır", komedi mirası içinde ölüm, kibir, zamanın geçişi, plastik cerrahi ve güzellik standartları temalarında marine edilen benzersiz bir seyirlik.

BRAZIL (BREZİLYA-1985)

20. yüzyılın alternatif bir versiyonunda, yoğun, karanlık ve isimsiz bir metropolde, anakronistik cihazlarla donatılan Terry Gilliam'ın "Brezilya"sı, unutulmaz derecede görkemli ve tamamen absürt bir destan. Film bizi 1930'ların fütüristleri tarafından hayal edilebilecek bir toplumun gerçeküstü bir versiyonuna götürüyor.

RISKY BUSINESS (RİSKLİ İŞ-1983)

Joel (Tom Cruise) girişimci hırsları olan, tamamen Amerikalı bir lise öğrencisidir. Ebeveynleri hafta sonunda gittiğinde, tüm bu özgürlükle ne yapmalı? Bu sorunun cevabını heyecanla izlediğimiz "Riskli İş", 80'lerin doruk noktası adeta. Filmde, gencecik bir Rebecca DeMornay da Tom Cruise'a eşlik ediyor.

HAROLD & MAUDE (HAROLD VE MAUDE-1971)

Harold, 19 yaşında, tamamen ölüme kafayı takmış nihilist bir çocuktur. Kendi ölümünü taklit etmediği zamanlarda tanımadığı insanların cenazelerine katılır. Burada 79 yaşındaki Maude ile karşılaşır. Araba hırsızlığı yapan, piyano çalan yaşlı bir kadın, durdurulamaz bir yaşam arzusu taşıyordur. Güzel bir film müziği, harika yönetmenlik ve sevimli performanslar "Harold ve Maude"u unutulmaz bir tuhaf klasik yapıyor.

DR. STRANGELOVE (GARİP DOKTOR-1964)

Soğuk Savaş'ın zirvesi sırasında, nükleer unutulma tehdidi havada asılı kaldığında; Dr. Stranglove, kendini yok etme yeteneğinden yararlanan bir kültürün beceriksizliğini kınayarak sinemalarda gösterime girdi. Film, ABD Hava Üssü Komutanı'nın zihinsel çöküşünün hemen ardından yaşananları takip ediyor. Tartışmasız 20. yüzyılın en iyi kara komedi filmlerinden...

En iyi tek kelimelik 5 korku filmi

Yaşam kültürü ve onur hakkında iyi niyetli, tertemiz bir film: "With Honors" (İnsanlık Yolu)

"Cast Away"den "The Revenant"a en iyi 7 hayatta kalma filmi