1990'ların en iyi 5 aksiyon filmi

1990'lar, tüm zamanların en tuhaf ve heyecan verici aksiyon filmlerinin gişe rekorları kırdığı bir dönem oldu. İşte, 90'lardan en iyi 5 aksiyon filmi önerisi...

aksam.com.tr

Sinema 1990'larda, Hollywood'un ticari açıdan en başarılı yıllarını gördü. Sizler için 90'ların en çılgın ve aksiyonu bol 5 filmini seçtik.

Face/Off (Yüz Yüze, 1997)

Film, bir terörist planını durdurmak için, suç dehası birinin kimliğini yüz nakli geçirerek alan FBI ajanının hikayesini anlatıyor. O dönem bu senaryo kulağa mantıklı gelmese de, Nicolas Cage ve John Travolta'nın harika performansları bu gerilim dolu filmi unutulmazlar arasına soktu.

Heat (Büyük Hesaplaşma-1995)

Dönemin ufuk açıcı bir klasiği olan film, bir hata yaptıklarında LAPD tarafından takip edilmeye başlayan bir grup suçluyu konu alan bir hikaye için Robert De Niro, Al Pacino, Val Kilmer ve Tom Sizemore gibi isimleri bir araya getiriyor. Ciddi, çılgın ve heyecan verici...

Léon: The Professional (Luc Besson, 1994)

Fransız film yapımcısı Luc Besson, "Nikita" ve "The Fifth Element" (5. Element) dahil olmak üzere bir dizi klasik filme imza attı ama bu filmlerin hiçbiri "Leon" kadar unutulmaz değildi. Jean Reno, Gary Oldman ve Natalie Portman'ın harika performanslar sergilediği film, ailesi katledildikten sonra profesyonel bir suikastçının kanatları altına alınan genç bir çocuğun hikayesini takip eder.

Speed (Hız Tuzağı-1994)

Şu sıralar "John Wick 4" ile büyüleyen Keanu Reeves, manyak bir kötü adamın taleplerine göre bir otobüste patlayan bombayı saatte 80 km'nin üzerinde tutarak durdurmaya çalışan kararlı bir polis memuru rolünde bu filmde. Bu hızın tuzağına düşmek garanti!

Total Recall (Gerçeğe Çağrı-1990)

Mars'a giden ve kozmik çılgınlık ve psikolojik sahtekarlıktan oluşan vahşi bir maceraya zorlanan bir adamın hikayesinin anlatıldığı filmde Arnold Schwarzenegger ve Sharon Stone başrolde! Oscar ödüllü filmin hikâyesi Philip K. Dick'in "We Can Remember It For You Wholesale" adlı hikâyesine dayanıyor.

Soğuk ve karlı havalarda geçen, buz gibi kış filmleri

Yay gibi gerileceksiniz! 2010'lu yılların değeri bilinmeyen en iyi 10 gerilim filmi