1980'lerin en iyi 5 aksiyon filmi

1980'ler, bize ikonik filmler ve karakterler veren filmler için özel bir zamandı ve bunların çoğu bugün hala varlığını sürdürüyor. İşte 80'lerin unutulmaz 5 iyi aksiyon filmi...

Far Out

Far Out'un hazırladığı 1980'lerin en iyi 5 aksiyon filmi listesine bir göz atın ve sinemanın en ikonik on yıllarından birini yeniden yaşayın.

Cehennem Silahı (Lethal Weapon-1987)

Tamamen zıt olan iki yeni eşleştirilmiş polis (Mel Gibson ve Danny Glover), uyuşturucu kaçakçılarından oluşan bir çeteyi yakalamak için farklılıklarını bir kenara bırakmak zorundadır. Martin ve Roger'ın aslında iki ortak noktası var: Meslekleri ve iyilik yapma içgüdüleri... Bol kovalamaca ve sıcacık bir hikaye var Cehennem Silahı'nda.

Terminatör (The Terminator-1984)

Terminatör, sıradan bir kadın olan Sarah Connor'ın (Linda Hamilton), makinelere karşı mücadelede geleceğin askeri liderini doğurmasını engellemek için gelecekten gelen bir ölüm makinesi tarafından takip edilir. Kovalamaca filmi kılığına girmiş bir korku olan bu aksiyon-bilimkurgu, hala en iyi aksiyon filmlerinden biri!

Top Gun (1986)

80'lerin en iyi aksiyon filmlerinden biri olan Top Gun bize, genç Tom Cruise'un canlandırdığı, Navy's Top Gun eğitim akademisindeki en iyi pilotlardan biri olan Maverick'i verdi. En iyisi olmak için savaşan ve uçan Maverick, yol boyunca aşkı ve kaybı bulur. Uzun yıllar beklenen devam filmi, geçen yılın en çok hasılat yapan yapımlarından biri haline gelen Top Gun'ın kalıcı çekiciliği henüz azalmadı.

Kutsal Hazine Avcıları (Raiders of the Lost Ark-1981)

Harrison Ford, Ahit Sandığı'nı onlardan önce bulmak için Nazilere karşı verdiği bir yarışta burada ilk kez ünlü fötr şapkasını takıyor. Indiana ile Alman Ajanlarinin karsilasacagi bu macera Nepal'den Kahireye kadar uzanıyor ve unutulmaz bir klasik olarak listedeki yerini alıyor.

Zor Ölüm (Die Hard-1988)

Bruce Willis'in canlandırdığı John McClane, Noel partisinde teröristler karısını ve iş arkadaşlarını rehin aldığında becerilerini ve zekasını kullanmak zorundadır. "Zor Ölüm" mükemmel bir koreografiye sahip aksiyona, gerçek risklere ve şimdiye kadar bir filme konulan en heyecan verici finallerden birine sahip...

Hazırlık mı, yıkım mı? Sinemasal distopyanın altın çağı

En iyi soğuk yenen liste! Tüm zamanların unutulmaz intikam filmleri

Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız! Gözden kaçmaması gereken 5 unutulmaz film