11 dakika alkışlandı! ''Kuru Otlar Üstüne'' filminin gösterimi 76. Cannes Film Festivali'nde yapıldı

Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes kentinde bu yıl 76'ncısı düzenlenen Cannes Film Festivali kapsamında ''Kuru Otlar Üstüne'' filminin gösterimi yapıldı. Gösterime Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan da katıldı. Film, 11 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Cannes'a bir kez daha damga vurdu! Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filminin prömiyeri 76. Cannes Film Festivali kapsamında gerçekleşti.

"Kuru Otlar Üstüne", 76. Cannes Film Festivali'nin Ana Yarışma'sında yarışıyor. Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanan film, dünya prömiyerini Cannes'da yaptı. Film, ilk gösterimi sonrası konuklar tarafından 11 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Arte France Cinéma'nın ortak yapımcısı olacağı filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor. TRT personeli olarak görev yapan Kürşat Üresin ve Cevahir Şahin'in görüntü yönetmenliğini üstlendiği yapım, 12 Punto 2020'de "TRT Ustaya Saygı Ödülü"nün de sahibi olmuştu. Prodüksiyonu TRT'nin ekip ve ekipman desteğiyle gerçekleştirilen filmin kamera, ses, ışık ve kurgu ekiplerinde de yine TRT personeli görev aldı.

"Kuru Otlar Üstüne" filminin konusu şöyle:

"Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını önünü açacak bir perspektif kazanmasını sağlıyor."

Ceylan 2014'te "Kış Uykusu" filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanmış, "Bir Zamanlar Anadolu'da", "Uzak" ve "Üç Maymun" filmleriyle ise Cannes Film Festivali'nden ödüllerle dönmüştü. 2018 yılında ise "Ahlat Ağacı" Altın Palmiye için yarışmış ve film 15 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı.

Avrupa'da en önemli 3 festivalden biri olan 76. Cannes Film Fesvitali başladı

Tüm zamanların en iyi gençlik filmleri

"Raging Bull" (Kızgın Boğa) filmi 43 yaşında ve yumruk atmaya devam ediyor