''The Matrix'' 22 yıl sonra, IMAX deneyimiyle sinemalarda

Bu hafta vizyona 10 film girdi. Steven Spielberg tarafından yeniden yorumlanan klasik müzikal ''Batı Yakası'nın Hikayesi'', Stefan Zweig'ın ünlü kitabından uyarlanan ''Satranç'' ve 22 yıl sonra IMAX deneyimiyle yeniden vizyona giren 1999 yapımı ''Matrix'' bu hafta sinemalarda!

Bu hafta 10 film vizyonda... Steven Spielberg tarafından yeniden yorumlanan klasik müzikal ''Batı Yakası'nın Hikayesi'', korku filmi ''Evdekiler'', Zweig'ın ünlü kitabından uyarlanan ''Satranç'', Ufuk Bayraktar'lı ''Dayı: Bir Adamın Hikayesi'', korku filmleri ''Azamet'' ve ''Lain'', yerli komedi filmi ''Hadi Be'', Sovyet Rusya'da geçen ''Petrov Grip Oldu'' ve 22 yıl sonra IMAX deneyimiyle vizyona giren 1999 yapımı ''The Matrix'' bu hafta sinemalarda yer buldu.

The Matrix

1999 yapımı "The Matrix" yeniden beyaz perdeye yansıtılacak. The Matrix serisinin 4. filmi "The Matrix Resurrections" ise 24 Aralık 2021'de seyirci karşısına çıkacak.

Batı Yakasının Hikayesi

Steven Spielberg'in yeni filmi "Batı Yakasının Hikayesi" 1957'de sahnelenen aynı adlı müzikalden uyarlandı.

Satranç

Alman yapımı "Satranç", Stefan Zweig'ın aynı isimle yayımlanan eserinden sinemaya uyarlandı.

Dayı: Bir Adamın Hikayesi

Uğur Bayraktar'ın yönetmenliğini yaptığı "Dayı: Bir Adamın Hikayesi", adil ve sevilen bir kabadayının hikayesini odağına alıyor.

Bayram Şekeri

Dram türündeki yapım, bir çocuğun çevresinde yeniden toparlanmaya çalışan tükenmiş bir ailenin hikayesini konu ediniyor.

Petrov Grip Oldu

Sovyetlerin son döneminden bugüne uzanan film, masal ile kabus arası bir Rusya portresi sunmayı amaçlıyor.

Azamet

Üniversiteden mezun olduktan sonra köyüne dönen Kübra'nın, kardeşi Büşra'nın hayatına yeniden müdahil olmasıyla gelişen olaylar etrafında dönüyor.

Hadi Be

Yerli komedi filmi "Hadi Be", arkadaşları yüzünden kendisini olmadık işlerin içinde bulan bir adamın yaşadıklarını anlatıyor.

Evdekiler

Yaşadıkları kasabada yaşlı ve zengin bir çiftin evini soymaya kalkan bir grup arkadaşın, çiftin göründükleri kadar savunmasız olmadıklarını fark etmeleriyle gelişen olayları konu alıyor.

Lain

Yerli korku filmi "Lain"; travmatik geçmişiyle yüzleşmek için doğup büyüdüğü köye eşi ile birlikte geri dönen bir adamın hikayesini anlatıyor.