Yaylalara turizm koruması

Korunan Rize yaylalarının turizmde payı artırılacak. Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy, Rize yaylalarını koruyarak, kentin turizm potansiyelini arttıracaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karadeniz'e gelen herkesin doğal güzelliklerine hayran kaldığını belirterek, "Bunun için Karadeniz'in, Rize'nin turizm potansiyelini çok önemsiyoruz. Bu potansiyelin en doğru şekilde yönetilmesi adına ne gerekiyorsa da yapacağız" dedi. Rize İftar Buluşması programına katılan Bakan Ersoy, yeni bir yol haritası belirlediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

DOĞRU PLANLAMALARLA

"Ülkemizin turizm potansiyelini en doğru şekilde yönetmek adına bazı radikal kararlar aldık. Bu değişim hamlesinin hemen ardından ise Türkiye turizm alanında rekorlar kırmaya başladı. Fakat Kovid-19 salgını turizme ciddi bir darbe vurdu. Bu süreçte birçok tedbir aldık. Bu tedbirlerle sektörün ayakta kalmasını sağladık." Ersoy, Rize'nin daha güçlü bir şehir olması adına işbirliğini daha da artırıp, daha büyük hedeflere odaklanacaklarının altını çizerek, "Ben gün boyu yaylalarınızı da doğal noktalarınızı da gezdim. Bir çoğunun dokunulmamış olması hakikatten beni çok sevindirdi. Karadeniz'de maalesef her yer bu durumda değil ama Rize yaylaları iyi korunmuş. Onları doğru planlamalarla doğasını koruyarak, elbirliğiyle, doğallığını ön planda tutarak çok daha ileri seviyelere turizm ve kültür açısından getireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.