Vizesiz gidilebilecek Afrika ülkeleri

Bambaşka doğası ve vahşi yaşama ev sahipliği yapan devasa ulusal parklarıyla Afrika, her daim en cezbedici seyahat rotaları arasında. Bu kıtada vizesiz seyahat edebileceğiniz çok sayıda ülke var.

Fas'tan Botsvana'ya, Tanzanya (Zanzibar)'dan Mauritius'a, Seyşeller'den Güney Afrika Cumhuriyeti'ne, Kenya'dan Libya'ya, Sudan'dan Tunus ve Zambiya'ya kadar uzanan Afrika'nın göz kamaştırıcı ülkelerinde birbirinden keyifli anlar biriktirmek için yola çıkmaya ne dersiniz...

MİSTİK ADRES: FAS

Türk vatandaşlarından vize talep etmeyen Fas, mistik ve oryantal dokulara sahip bir keşif için her zaman renkli ve ilham verici! Fas dendiğinde ilk akla gelen yer ise tabii ki Marakeş oluyor. Bina cephelerinden kaldırımlarına, duvarlarından toprağına kadar kızıl rengiyle bir ateş topunu andıran şehrin "Kızıl Şehir" unvanını alan Marakeş kesinlikle Kuzey Afrika'nın en egzotik şehirlerinden biri. Son yıllarda yeniden gezginlerin radarına girmesindeki asıl sebep ise bu labirenti andıran şehrin otantikliğini ve kendine has renklerini kaybetmiyor olması. Yüzyıllardır sanatçıların ve yazarların ilham almak için tercih ettiği bu gizemli dünya; surlar içerisinde kalan eski şehir Medina ve modern binalardan oluşan Guéliz bölümlerinden oluşuyor. Afrika kıtasında yer almasına rağmen Afrika Birliği'ne üye olmayan tek ülke olan Fas'ın görülmeye değer şehirlerine buradan ulaşabilirsiniz.

SAFARİ İÇİN BOTSVANA

Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Bostvana eşine çok az rastlanılan coğrafi oluşumları ve canlı çeşitliliği ile seyahat severlere derin bir nefes aldıran davetkar destinasyonlardan bir diğeri. Büyük bir ekosisteme ev sahipliği yapan ülkede birçok milli park ve vahşi yaşamı koruma alanı var. Kamp ve safari yapmak isteyenlere eşsiz olanaklar sunan ülkede gerçek dünyayı kısa süreliğine de olsa unutmaya hazır olun. Çok iyi yönetilen turistik organizasyonlar ve ülkenin az sayıda turist ve otel politikası sayesinde, Botsvana Afrika'nın en iyi korunmuş ve bozulmamış safari bölgesi olmayı da hak etmiş. Yüzlerce canlı türü ve yüksek sayıdaki fil sürüleri ile ünlü Chobe Milli Parkı ya da Okavango Delta en keyifli safari rotalarından. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Okavango Delta'da safari deneyimi için koruma altındaki Moremi Game Reserve doğru tercih.

OKYANUSUN ŞAHANE MANZARASI

Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya'ya bağlı Zanzibar, okyanusun en turkuaz halini görebileceğiniz, birbirinden farklı baharatların kokusu ile büyüleneceğiniz, hayalinizdeki tropik tatili yaşayabileceğiniz en keyifli destinasyonlardan! Turkuaz renkli denizi ve muhteşem gün batımları ile ünlü Zanzibar, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan eski şehir bölümü, dramatik manzaralar sunan plajları, lüks otelleri ve mistik havasıyla kesinlikle görülmeye değer! Zanzibar Seyahat Rehberi'ne buradan ulaşabilirsiniz.

BU TOPRAKLARDA ÇOK ŞEY BULACAKSINIZ

Hint Okyanusu üzerinde yer alan Mauritius; birbirinden güzel doğa harikalarına ev sahipliği yapan muhteşem coğrafyası ile ziyaretçilerine büyüleyici bir dünyanın kapılarını açıyor. Keşfedilmemiş koyları, kirlenmemiş denizi, doğal ortamı bozulmamış plajları, tropik lagünleri, koloniyel dönemden kalma nostaljik sokakları ve jeoloji mucizesi olarak kabul edilen yedi ayrı rengin birleştiği kum tepelerinden oluşan Chamarel'in renkli toprakları ile Mauritius'ta gezip görecek çok yer, keşfedecek çok şey var. Mauritius Seyahat Rehberi'ne buradan ulaşabilirsiniz.

KITANIN EN ZENGİN ÜLKESİ G. AFRİKA

Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika'nın en güneyinde yer alan kıtanın en zengin ülkesi. Güneyde Atlas ve Hint Okyanusu ile çevrili olan ülkeye gidecek Türk vatandaşlarının 30 güne kadar olan ziyaretleri için sınır kapısında harçsız kapı vizesi almaları gerekiyor. Gezilecek yerler bakımından fazlasıyla zengin bir ülke olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde başkent Cape Town başta olmak üzere Johannesburg, Durban ve Port Elizabeth görülmeye değer başlıca yerlerden.