Türkiye'nin en keyifli karavan rotaları

Son dönemde karavan tatili kampçılıkla birlikte popülaritesini her geçen gün artırıyor. Türkiye'de karavanla gezecek elbette binlerce yer var ancak bu yazıda öne çıkan yerleri derledik.

Türkiye'de kamp ve karavan kültürü son yıllarda epey rağbet görmeye başladı. Ülkemizin harika doğasını özgürce keşfetmek isteyenler bu tarz daha serbest tatil ve seyahat yöntemlerini benimsiyor. Biz de bu yazıda öne çıkan karavan rotalarını derlemek istedik.

MAVİ VE YEŞİLİN HER TONU

Keşan sınırları içerisinde yer alan Gökçetepe Tabiat Parkı mavi ve yeşilin her tonunu görüp, sadece doğanın sesleriyle dinlenebileceğiniz bir karavan tatili rotası. Dünyada kendi kendini temizleyebilen sayılı körfezlerden biri olan Saros Körfezi'ndeki Gökçetepe Parkı'nda yürüyüşler yapabilir, dilerseniz 15 dakika uzaklıktaki İbrice Limanı'na giderek dalış yapıp, su altı yaşamını deneyimleyebilirsiniz.

KARAÇAM İLE KAPLI

Bahçeköy deresinin Karadeniz'e döküldüğü bir noktada, Tekirdağ'ın Karadeniz kıyısında yer alan Kastro tam adıyla Çamlıköy Tabiat Parkı karaçam ormanları ile kaplı. Dere kıyısında veya ormanlık alanda kamp yapma şansı tanıyan tabiat parkı sezonda biraz kalabalık olabiliyor.

GÖL İLE ZENGİN BİR ORMAN

Adapazarı'nda yer alan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı zenginleştirilen ormanlık alanı, göl manzarası, kara ve su kuşlarının yaşam alanı olmasıyla doğayla hiçbir filtre olmadan iç içe olacağınız yerlerden. Yemyeşil doğasında birkaç günlük dinlenme bile yenilenme hissi veriyor.

AVRUPA KONSEYİ TESCİLLİ MİLLİ PARK

Avrupa Konseyi tarafından "Flora Biogenetik Rezerv Alanı" kabul edilen ve koruma altında olan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Türkiye'nin mutlaka görülmesi gereken karavan rotaları arasında. Biyo çeşitliliği, endemik türlerin varlığı ile doğal bir kamp alanından çok daha fazlası. Temiz ve doğal kıyıları ile sahip olduğu plajları, mağarası, tarihi köyü, trekking parkurları ile günlerce buradan ayrılmak istemeyeceksiniz.

AYRICALIKLI BİR TABİAT MUCİZESİ

Karadeniz'in en doğusunda, Artvin'de yer alan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, yeryüzünün iltimas geçilen yerlerinden biri. Engebeli arazisi ve zorlu coğrafyasına rağmen zengin faunası ve endemik bitki türleri ile tabiatın en kıymetli köşelerinden biri olan Borçka Karagöl'de birkaç gece konaklayarak bu eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Göl kenarında kamp yapılmasına izin verilmiyor. Göl çevresindeki ağaçlık alanlarda kamp yapabilirsiniz.

İZMİR'E ÇOK YAKIN SEVİMLİ KARAGÖL

Mitolojik bir hikâyesi bile olan Karagöl, İzmir'den kısa bir araba yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bir cennet. Jeolojik hareketler sonucu oluşan bu set gölü kıyısındaki ormanlık alan oldukça düzenli ve temiz. Yaz aylarında, hafta sonu kalabalık olsa da diğer mevsimlerde ve hafta içi günlerde tam anlamıyla dinginliği yakalayabileceğiniz kamp alanında gölü çevreleyen küçük patikalarda yürüyebilir, göle doğru eğilen ağaçlar çevresinde gezinen kuğuları seyre dalabilirsiniz. Kamp alanında telefon çekmiyor.