İstanbul'un en turistik yerlerinin başında tarihi yarımada geliyor. Eminönü-Sirkeci-Sultanahmet hattı gezip görmeye değer yerlerin başında geliyor. Küçük bir alan gibi görünse de bu bölgeyi bir günde gezip bitirmek oldukça zor. Sadece Topkapı Sarayı'nı gezmek bile yarım gününüzü alıp enerjinizi tüketebilir. Karnınız acıktığında ise birbirinden güzel lezzet duraklarını bu civarda bulabilirsiniz. Bu yazıda sizin bu duraklardan bazılarından bahsedeceğiz.
ATATÜRK, PANDELİ'DE YEDİ
Mısır Çarşısı'nda keyifli bir tur attıktan sonra yemek molanızı Pandeli Lokantası'nda verebilirsiniz. Civarın en meşhur restoranlarından biri olan Pandeli, oldukça köklü bir yer. Mustafa Kemal Atatürk, Kraliçe İkinci Elizabeth gibi pek çok önemli ismi ağırlayan Pandeli, eski İstanbul'un ruhunu koruyarak hizmet veren ender restoranlardan biri. Geleneksel döner ya da güveçte kuru fasulye gibi lezzetleri deneyebilirsiniz.
EN KÖKLÜ KÖFTECİ
Canı köfte çekenlerin ilk tercihlerinden biri diğer bir köklü mekan olan Filibe Köftecisi. Kuruluşu 100 yıl öncesine dayanıyor. Mekan Can Oba'nın da bulunduğu Hoca Paşa Sokağı'nın ana cadde ile birleştiği noktada yer alıyor. Köftenin yanında piyaz söylemeyi de unutmayın.
MANZARAYA KARŞI LEZZET
Muhteşem Boğaz, Haliç ve Galata manzarasına karşı lezzetli bir yemek yemek istiyorsanız Hamdi Restoran'ı seçmeniz yerinde olur. İstanbul'un en köklü kebapçılarından Hamdi Restoran da Eminönü ve Sirkeci bölgesindeki lezzet duraklarından biri.
ENFES KAVURMA VAR
Canınız şöyle güzel bir kavurma çekiyorsa Kavurmacı Goze'ye mutlaka uğrayın. Ünü İstanbul dışına çıkan Kavurmacı Goze, odun ateşinde 4 saatte pişirdiği kavurmasıyla yiyenleri kendinden geçiriyor. Eti kendi yağıyla ağır ağır pişiren bu mekan Eminönü'nde yer alıyor. Ayrıca sadece kavurması değil, yıllardır aynı mayadan ürettikleri ev yapımı ayranlarıyla da beğeni toplayan bu mekana gittiğinizde kavurma-ayran ikilisini mutlaka denemeniz gerekiyor.
ÜNLÜ PAÇACI NECİP USTA
Harika kavurma yiyebileceğiniz diğer bir mekan da Fatih tarafında yer alan Paçacı Necip Usta. Vedat Milor tarafından da önerilen Paçacı Necip Usta, her ne kadar paçalarıyla ün salsa da lezzetli kavurmasıyla da beğeni kazanmış durumda. Küçük, samimi bir mekan olan Paçacı Necip Usta bir kere gidenleri kendisine bağlıyor.
KONYA MUTFAĞI İÇİN GÜVENÇ
Konya mutfağının harika lezzetlerini arayanlar Güvenç Konyalı'ya gidebilir. Sirkeci'de 1988 yılından beri hizmet veren restoran Konya mutfağının başarılı bir temsilcisi. Restoranda kullanılan tüm malzemeler Konya Ereğli'den geliyor. Cağ kebabı için tercih edeceğiniz yerlerin başında Şehzade Cağ Kepab geliyor. Hoca Paşa Sokağı'nda yer alan restoran çoğu kişi tarafından İstanbul'un en iyi cağ kebapçılarından biri olarak gösteriliyor.
DÖNERİN HASINI ŞAHİN USTA YAPIYOR
Şöyle dönerin hasını yiyeyim diyorsanız gideceğiniz mekanların başında ise Dönerci Şahin Usta geliyor. Zaman zaman burada kuyruk oluştuğunu da söyleyelim. Lezzetli et yemek istiyorsanız ise Baldır, tercih edebileceğiniz yerlerden biri. Dananın arka bacaklarının üst kısmı ve kuyruğunun bir kısmının karıştırılması ile elde edilen 'baldır' tek kelimeyle muhteşem. Sirkeci'deki Baldır, özel bir teknik ile düşük ısıda yaklaşık 18 saat pişirilen baldır eti ile harika lezzetler hazırlıyor.