Sürücülere kritik uyarı! Hava sıcak uykuya dikkat

Bayramı memleketinde ya da tatil beldesinde geçirmek isteyenler yola koyuldu. Sıcaklık artışının direksiyon başında uyku haline yol açtığını belirten uzmanlar, “2 saniyelik uyku bile kazaya neden olabilir. Kemersiz araç kullanmayın” dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Yücel Yüzbaşıoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle karayollarında ciddi bir hareketlilik yaşandığını belirtti. Kazaların yaklaşık yüzde 90'ının sürücü hatalarından kaynaklandığına işaret eden Yüzbaşıoğlu, şu uyarılara bulundu: "Bayramlarda trafik kazaları sonucu ölümler 2-4 kat artıyor. Bakımı eksik araçlar yola çıkmamalı. Sürücü ve her yolcu emniyet kemeri takmalı."

'NAVİGASYONLA UĞRAŞMAYIN'

"Çocukların, çocuk koltuğu ile seyahat etmeleri şart. Araç kullanırken aynı anda navigasyon ayarlarıyla ilgilenilmemeli. Alkollüyken direksiyon başına geçilmemeli. Sıcaklık artışı ve güneş ciddi bir uyku haline yol açabiliyor. 1-2 saniyelik uyku, dalgınlık halinde bile kazaların yaşanabileceği unutulmamalı. Sürücülerin uykusu geldiğini hissettiği an aracını uygun bir alana park ederek dinlenmesi birçok kazayı engeller."

İSTANBUL BOŞALIYOR, TATİL BELDELERİ DOLUYOR

İstanbul'da 9 günlük bayram tatili öncesi trafikte yaşanan yoğunluk, iki gündür devam ediyor. Bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen İstanbullular sabahın erken saatlerinde yola çıktı. Yola çıkan vatandaşlar nedeniyle TEM Otoyolu Sultanbeyli mevkii Ankara istikametinde zaman zaman trafik yoğunluğu oluştu.

YER BULAMAYAN VALİYİ ARIYOR

Öte yandan tatil sürecinde rezervasyon sayıları yüzde yüz arttı. Bodrum'a gelen yerli ve yabancı turistlerle birlikte bayramda nüfusun 1 milyonu bulabileceği belirtilirken, trafik ise bayrama 2 gün kala kilitlendi. Bayram dönemi nüfusu 4- 4.5 milyonu bulması beklenen Antalya'da, beş yıldızlı otellerin birçoğu yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bayramda trafik ve asayiş güvenliği için 4 bin 865 polis ve jandarmanın görevde olacağını açıklayan Vali Ersin Yazıcı, otellerde yer bulamayınca kendisini arayıp yardım isteyenler olduğunu söyledi.