Pedal çevireceğiniz en güzel rotalar

Bahar ayları bisiklet sürmek için ideal. Aşırı sıcaklar gelmeden, soğuk havalar da elveda derken pedallayarak gezmek çok keyifli. Bisikletin tadını alacağınız en güzel rotaları sizin için derledik.

Şehir kalabalığından, trafikten ve stresten uzaklaşarak bisikletinize atlayıp doğa içine karışmanın en güzel yollarından biri bisiklet turları... Kendi isteğinize göre planlayabildiğiniz ve dilediğiniz zaman mola vererek yerel güzellikleri keşfedebileceğiniz bir yolculuğa hazırlanın.

KAPADOKYA'NIN EŞİ YOK

Hemen hemen herkesin bir gün gidip görmek istediği bir yer olan Kapadokya harika yürüyüş ve bisiklet rotaları ile de ünlü. Dünya üzerinde başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz bir coğrafyaya sahip olan Kapadokya, bisiklet rotanızı özgürce planlayabileceğiniz bir alana sahip. Kilometrelerce uzunluktaki rotaları üzerinde bulunan Güvercinlik, Paşabağı, Meskendir ve Kızılçukur gibi vadiler arasında bisiklet sürebilir, doğanın sunduğu güzelliklere tanıklık edebilir ve kentin tarihi ruhunu deneyimleyebilirsiniz. Avanos-Mustafapaşa güzergahı ise, Kapadokya'nın önemli köşelerini içinde barındıran bir bisiklet rotası olarak ilgi topluyor.

FRİG VADİSİ ROTALARI

Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir üçgeninde, ''phrygia Epiktetus' '(Küçük Frigya) dağlık yerleşimi olarak tanımlanan bölge, bugün ''Frig Vadisi'' adıyla anılmakta. İl sınırları içerisinde, merkeze 7 kilometre uzaklıktaki Yeni Bosna Köyü'nden başlayıp, Kütahya'ya 54 kilometre uzaklıktaki Ovacık Köyü'ne kadar ilin doğusu boyunca uzanan alan; Sabuncupınar, Söğüt, İnli, Sökmen, Fındık ve İncik mağaralarının bulunduğu kuzey bölüm ile daha güneydeki Ovacık köyü, İnlice Mahallesi ve çevresini kapsar. Türkiye'nin en uzun 3. yürüyüş parkuru olan Frig Yolu, 3 ana rotadan oluşmakta.

LİKYA YOLU'NDA BİSİKLET DE SÜRÜLÜR

Yürüyüş için Türkiye'nin en güzel rotalarından biri olan bilinen Likya Yolu, bisiklet severler için de ideal. Akdeniz'in muazzam manzarasına karşı, Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan ve toplamda 535 kilometrelik bir parkura sahip olan Likya Yolu, aynı zamanda Türkiye'nin en uzun rotası olarak da biliniyor. Likya Yolu'nun başlangıç noktalarına batıda Dalaman Havaalanı'ndan veya doğuda Antalya Havalimanı'ndan ulaşılabilir.

YEMYEŞİL DOĞADA ÖZGÜRCE NEFESLENİN

Doğa ve orman denince ilk akla gelen yer kuşkusuz karadeniz coğrafyası. Pek çok gezgin rotalarına Karadeniz'i de dahil ediyor. Zorlayıcı yokuşları olsa da sunduğu güzellikler bu zorlukları tatlı bir yorgunluğa dönüştürüyor. Amasra-İnkumu-Mugada-Çakraz üzerinden takip edebileceğiniz yol, özellikle yaz aylarında keşif dolu bir seyahat garantisi veriyor.

TARİHİ MEKANLARDA PEDALLA YOLCULUK

Tarihi bir mekanda bisiklet sürmek isteyenler için en güzel seçeneklerden biri Hitit Yolu. Hititlerin başkenti Hattuşa ve Alacahöyük kalıntılarını barındıran ve kervan yollarından geçen rotalarda, kendinizi tarihi bir yolculuğa çıkmış gibi hissedeceksiniz.