Nostaljik rotalar ayrı bir keyif

Büyüleyici atmosferleri, tarihe tanıklık eden hikayeleriyle nostaljik rotalarda seyahat etmek her zaman ayrı bir keyif oluyor. Bu yazıda eski dünya cazibesine sahip bazı ikonik şehirleri derledik.

Rotamıza komşuyla başlayalım... Eşsiz bir tarihe sahip; felsefe, demokrasi, tiyatro ve olimpiyatlar gibi insanlık tarihinin seyrini değiştiren gelişmelere ev sahipliği yapmış bir şehirden ne beklenir? Atina tüm ihtişamı ve mütevazılığıyla sizi bekliyor! Bu efsane kent, sıcak atmosferi, misafirperver insanları ve sofralarıyla "yaşanması gereken" bir şehir. Acropolis Tepesi'nin baş döndürücü gece manzarasını izlemek, Antik Pire Limanı'nda mitolojik bir zaman yolculuğuna çıkmak, birbirinden büyük müze ve kiliselerini gezmek; Gazi Bölgesi'nde sanat galerini gezip, yemek yedikten sonra gece eğlencesini doyasıya yaşamak çok keyifli...

TARİHİ BÜYÜK İTALYA TURU

İtalya; Rönesans'ın doğup, sanatın yön bulduğu eşsiz ülkelerden bir tanesi. The Grand Tour 17. yüzyıldan 19. yüzyılın başlarına kadar Avrupa'da üst sınıf genç Avrupalı erkekler tarafından gerçekleştirilen, İtalya'nın kilit bir varış noktası olduğu geleneksel bir geziydi. Yeterli araç ve rütbeye sahip soylular üniversiteyi bitirdikten sonra sanat, kültür ve aydınlanma arayışı içinde, onları eski uygarlıklar ve Rönesans'ın hazineleri hakkında eğiten The Grand Tour'a çıkıyorlardı. Grand Tour o dönemlerde aylarca veya bazen yıllarca sürse de, günümüz teknolojisi ile aynı rotayı birkaç haftada tamamlayabilirsiniz. Uffizi ve Galeria dell'Accademia için Leonardo da Vinci ve Michelangelo'nun doğduğu büyüleyici Floransa'da, Piazza dei Miracoli için Pisa'da, Kolezyum gibi tarihi simge yapıları görmek için Roma'da kalarak, yıllar önce buradan geçen soyluların ayak izlerini takip edebileceğiniz nostaljik bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

ROMANLARIN ORIENT EKSPRES'İ

Günümüzde Belmond tarafından işletilen Venedik Simplon – Orient Ekspres, şimdilerde benzer bir rota izleyerek, İtalya'nın en büyüleyici şehirlerinden Venedik'te son buluyor. Orient Ekspres'in 1920'lerden kalma gösterişli iç mekanları, ahşap kaplamaları, lüks döşemeleri ve beş yıldızlı hizmeti ile zamanda geriye yolculuk yaparak Seyahatin Altın Çağı'na geri dönebilirsiniz.

RAJASTHAN SARAYLARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Tüm duyularınızı harekete geçirecek bir seyahat arzuluyorsanız Hindistan'ın Rajasthan Bölgesi'nde hayatınızın en güzel günlerini geçirebilirsiniz. Görkemli kale ve sarayları ile ünlü Rajasthan, göz kamaştıran pek çok yapısı ile gezginlere rüya gibi bir tatil vaat ediyor. Seyahatin altın çağını yaşayan, ülkenin en büyük eyaletlerinden biri olan bu şehir, geçmişinde birçok egemen krallıklarının olması nedeniyle pek çok kültürü içinde sentezlemeyi başarmış. Pembe taştan inşa edilen görkemli binaları, saray binalarından dönüştürülen ışıltılı otelleriyle Rajasthan'ın başkenti Jaipur size bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacak.

SÖRF MODASIYLA POPÜLER OLDU

Biscay Körfezi'nin Fransız kesiminde yer alan şık sahil kenti Biarritz, 1950'lerde sörf modasının yaygınlaşmaya başlamasıyla popüler olmuş yerlerden biri. Bu eski balıkçı köyünün seçkin yazlık tatil mekanına dönüşümü ise yaklaşık 150 yıl önce İmparatoriçe Eugénie ve eşi 3. Napolyon'un gelişiyle birlikte başlamış. "Tesislerin Kraliçesi ve Kralların Tatil Yeri" olarak adlandırılan bu zarif sahil kasabası kimleri ağırlamamış ki... Coco Chanel'den Winston Churchill'e, Pablo Picasso'dan Frank Sinatra ve Ava Gardner'a kadar pek çok ünlü ismi ağırlayan Biarritz'de siz de geçmişe yolculuk yaparak, keyifli bir tatile ne dersiniz?

PRAG'DA ORTA ÇAĞ'A YOLCULUĞA ÇIKIN

Tarihi ve kültürel cazibesini çağlar boyunca koruyan Bin Kuleler Şehri Prag, çeşitliliğin harika bir uyum içinde yükselebileceğini eşsiz mimari yeteneğiyle gösteriyor. Prag'ın caddelerinde yürürken, kulaklarınızda Mozart'ın 29. Senfoni'sini duyar gibi oluyorsunuz. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ni taçlandıran Prag'da Prag Kalesi ve Küçük Kasaba; Eski Şehir, Yahudi Mahallesi ve Yeni Şehir mutlaka görülmeli.