Nisan ayının keyifli rotaları

Kuzey yarımkürede baharın gelişini kutlarken rengarenk doğanın tadını çıkarıyoruz. Güney yarımkürede ise sonbaharla birlikte sakinleşen destinasyonlar farklı bir atmosfer sunuyor.

Bahar ayları her iki yarımkürede farklı rotaları deneyimlemek için en güzel dönemler denilebilir. Egzotik yerlerden kültürel canlılığın yüksek olduğu şehirlere, sakinlik arayanların gidebileceği asıl sezonu geride bırakmış adreslere kadar çok fazla seçenek var.

EGZOTİK ROTA VİETNAM

Güneydoğu Asya'nın popüler tatil destinasyonlarından biri olan Vietnam, nisan ayında sıcak ve egzotik yerlere gitmek isteyen gezginler için mükemmel bir seçenek! Farklı kültürleri, damak tatları ve gezi noktalarının yanı sıra yaşadığı tarihi olaylardan dolayı Anka Kuşu'na benzetilen Vietnam; turkuaz mavisi plajları ile ziyaretçilerine muhteşem bir dinginlik veriyor. Pitoresk çekiciliğiyle göz kamaştıran Hanoi ve Sapa puslu manzaraların tadını çıkarma şansı sunarken, Ho Chi Minh ve Mekong Deltası'nın bulunduğu güney bölgeleri de bol güneş ışığının keyfini çıkarmak için seyahatseverlere rüya gibi bir tatilin kapısını açıyor.

YAŞASIN MEKSİKA!

Meksika'da antik Maya kalıntılarını, masmavi sularıyla cazip plajları, kendine has yaşam kültürleri olan kasabaları, sömürge tarihinin çarpıcı izlerini aynı sınırlar içinde bulabileceğiniz tek yer Yucatan Yarımadası. Okudukça seveceğiniz, sayfaları çevirdikçe meraklanacağınız bir kitap gibi düşünün bu yarımadayı! Sıcaktan hoşlanan gezginler, Meksika'nın 33°C'ye ulaşan sıcaklığına sevinebilirler. Cancun'dan Valladolid'e, Merida'dan Tulum'a, Chichén Itzá'dan Playa del Carmen'e kadar uzanan çok keyifli bir deneyim sizi bekliyor.

PEMBE ŞEHİRDE HAYAT BİR BAŞKA

Tüm duyularınızı harekete geçirecek bir seyahat arzuluyorsanız pembe taştan inşa edilen görkemli binaları, saray binalarından dönüştürülen ışıltılı otelleriyle Rajasthan'ın başkenti Jaipur size bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacak. "Zafer Şehri" veya "Pembe Şehir" olarak da bilinen Jaipur'un mimarisi, sonbaharda günbatımını andıran renklerle inşa edilmiş. Eski şehrin içindeki bütün binalar pembe renkli. Burada Hint – Moğol mimarisinin tipik kubbeli yapılarını da görmeniz mümkün. Jaipur'daki ilk durağınız muhteşem mimarisiyle Amber Kalesi olmalı.

AND DAĞLARI'NIN ETEKLERİNDE LEZZET

Arjantin'in ünlü bölgelerinden Mendoza, And Dağları'nın eteklerinde yer alıyor. Özellikle bu ay gidebilirseniz bölgede Vendimia adı verilen büyük bir hasat festivali düzenleniyor. Bu festival sadece bir hasat kutlaması değil, aynı zamanda şehrin sokaklarını renkli bir karnavala dönüştüren büyüleyici etkinliklerden biri. Mendoza'nın çevresindeki bağ rotası, Finca Adalgisa gibi tarihi arazilere de ev sahipliği yapıyor. Mendoza'nın sunduğu bu eşsiz kültür ve festival atmosferi, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunarken, Arjantin'in lezzetli dünyasını keşfetmek için mükemmel bir fırsat da sunuyor.

AMALFİ KIYILARINDA BÜYÜLEYİCİ BİR TATİL

Falez kayalıkları üzerine kurulu ve limon çiçeği kokusuyla ziyaretçilerini büyüleyici bir yolculuğa çıkaran Amalfi, Güney İtalya'nın en sakin ve etkileyici bölgelerinden biri. Hava koşullarından dolayı Amalfi kıyılarında bu aylarda yüzmek biraz zor olsa da, nefes kesici Sentiero degli Dei parkurunda yürüyüş yapmak için mükemmel bir zamanlama. Burada taze deniz ürünleri ve lezzetli makarnalar gibi yöresel lezzetlerle kendinizi şımartarak, anın keşfini çıkarabilirsiniz.