AA
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki 2 bin yıllık piramit tipli mezar yapısıyla ilgili koruma ve çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.
Projeyle, Helenistik dönemden kalan anıtın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Piramit tipli mezarın, üzerinde yer alan mermer levhadaki eski Yunanca yazıta göre, Diagoras ve eşi Aristomakha'ya ait olduğu biliniyor.
Mimari yapısıyla oldukça nadir örnekler arasında gösterilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı" olarak tescil edilen anıt, bölgenin en önemli kültürel mirasları arasında yer alıyor.
Çalışmalar kapsamında ilk etapta mezar çevresindeki yoğun bitki örtüsü temizleniyor.
Alanın güvenliğini sağlamak amacıyla anıtın etrafına koruma şeridi çekilecek, fotokapan ve kamera sistemleri kurulacak. Ziyaretçi konforunu artırmak için yürüyüş güzergahı ve basamakların ekleneceği alanda, bilgilendirme tabelaları ile gece aydınlatması da yapılacak.